МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

На 6 май – Гергьовден, община Антон тържествено отбеляза официалния си празник. Рано сутринта в храм „Св. Илия“ беше отслужена празнична литургия по повод Деня на общината. В 10.30 часа на площад „Съединение“ започна концертът на оркестър „Пловдив“, които събра мало и голямо да се радва на хубавата музика.  

Гости на събитието бяха кметове от района, общински съветници, граждани. Водещият на празника Цветан Петров обяви спонсорите, благодарение на чиято подкрепа се осъществиха всички дейности по честването: „Аурубис България“, „Геотехмин“, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, „Ди Би Карго България“, „Автомагистрали „Хемус“, Транс Билд и Иван Велин, „Рос Ив Инженеринг“, „Олопласт“  и Дамян Ненов, „Рейж“ и Георги Ватахов, „Металпласт“ АД, „Химгардсистем“ и Красимира Гюлеметова, Христо Ганчовски, Иван Ганчовски, Дончо Петров, Екотрансфактор, Стефан Чобанов, , ПК „Зора“, земеделски производители, общински съветници.

 

Приветствие за празника към жителите и гостите на село Антон отправи кметът инж. Стоян Гарчев. Той поздрави жителите на селото за Гергьовден и пожела на всички здраве, успехи и дълги години да се радват на чудесни празници. Поздравителни адреси антончани получиха от областния управител Росица Иванова, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, община Златица, от кмета на Асеновград, СБУ и др.

По време тържеството по традиция беше разиграна и празнична томбола с голямата награда – гергьовско агне. Отец Недко Бръмбаров освети празничния жертвен корбан и по обяд в двора на храма „Свети Пророк Илия“ започна раздаването му на уважилите тържествата хора. Вкусната гозба бе дело на работните ръце на Веска Николова, Любаша Илиева, Венета Иванова, Пенчо Георгиев, Веселин Ненов, Иван Панчев и Танчо Вълков. А късметлийката на Гергьовден се оказа Станислава Тетевенска, жител на селото, която спечели от томболата гергьовското агне. Хубавото време и кръшната музика направиха деня на гостите и жителите на селото прекрсен.

През седмицата, общинската администрация и колективът на читалище „Христо Ботев“ организираха поредица от прояви, посветени на Деня на община Антон. На 4 май в салона на културната институция бе представена комедията на Джоузеф Скримшоу „Стимулатор за чифтосване“. Актьорите от „Театър 199“ в столицата Йоана Буковска, Герасим Георгиев – Геро и Георги Спасов, забавляваха жителите на селото с интересни диалози и добра игра. На 5 май вечерта, пред препълнена зала, самодейните състави и школи на читалището показаха талант и майсторство в стилен спектакъл, посветен на Гергьовден и празника на общината. Кметът връчи цветя и заслужена награда на председателя на читалищното настоятелство Донка Николова и хореографа Събина Илиева. В събота – 7 май, бе надиграването на площада, в което се включиха танцьори от с. Църквище, с хореограф Власаки Власакиев, ПГМЕ – Пирдоп, с ръководител Събина Илиева, и всички формации на читалището – домакин на фолклорния празник.    

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728