МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 20 юли храм „Свети Пророк Илия“ в село Антон отбеляза патронния си празник. Тържествената света литургия бе отслужена от архиерейския наместник на Пирдопска духовна епархия отец Йоан от село Смолско, в съслужие с предстоятеля на храма отец хаджи Недко Бръмбаров.

 В храма по време на службата присъства кметът на общината Андрей Симов, който запали свещ за здравето на жителите на селото. Г-н Симов заяви, че местната власт е оказала помощ на църковното настоятелство по отбелязването на Деня на Свети Илия и приготвянето на традиционния жертвен курбан. Кметът Андрей Симов отправи пожелания за здраве и благополучие на жителите на село Антон, и да не се забравят традициите, които сплотяват хората, семействата и ги обединяват в полза и за развитието на общината.

 Курбан от четири овце, едната от които е дарение за празника на храма от именника Илия Медаров от гр. Златица, бе приготвен от майстора на вкусните гозби Цветанка Байловска и нейни помощници. След като апетитното и ароматно ястие бе готово, водосвет и освещаване на курбана извършиха отец Йоан и отец хаджи Недко. След което той бе раздаден на посетители на църквата, дошли в празничния ден да се черкуват и да си запалят по свещица за свое и на близките си здраве и благополучие. 

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930