МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 В една от учебните стаи на Основно училище „Свети Свети Кирил и Методий“ в село Антон на 21 декември 2021 г. се проведе конкурсът „По-по-най 2021 година“. На церемонията присъстваха кметът на общината Андрей Симов, главният счетоводител Мария Вътева, майки и татковци на учениците, педагози от учебното заведение.

 Водещите Стаси и Ивка обявиха, че екипът на конкурса е бил изключително затруднен при обсъждане на представените номинации на майки на учениците в различните категории и определянето на победителите в тях. Празничната вечер започна с обявяване на кандидатите за приза „Вълшебен черпак“. Три бяха кандидатките да вземат наградата – Ивелина Иванова, Теодора Стефанова и Нина Делова. А най-добрата в кухнята у дома измежду тях съобщи Иван Динеков. Отличието – грамота и специална наградна лента спечели Ивелина Иванова.

 В атмосфера на приповдигнато настроение, изненади и аплодисменти за избраните категории на конкурса „По-по-най 2021 година“, възпитаниците на училището обявиха и останалите номинирани за отличията – за „Работохолик“, с три претендентки майки за приза, спечелен от Нина Делова, за майка „Геймър“ – Йорданка Динекова, „Майстор на бойни изкуства“ – Миглена Стефанова, „Най-добър приятел“ – Николета Николова, „Шеф „Наказателен отряд“, която бе с най-много, седем номинирани – Теодора Стефанова, и „Кралица на чистотата“ – Цветанка Георгиева. Всяко връчване на отличието бе придружено с прочитане на стих или кратък текст, а честа да поднесе наградите задължително се падаше на сина на удостоената майка.

 Накрая се оказа, че всички майки са заслужили своя приз, а техните наследници заявиха, че след време ще има и следващата такава церемония. Това накара директорът Радка Христова да отправи предложението тогава в конкурса да бъдат включени и педагозите. Тя поздрави възпитаниците на учебното заведение за вложените идеи, творчество и усилия при провеждането на конкурса. Учителката Светла Ранчева изрази благодарности към участниците в него и към ръководството на ОУ – Антон за разрешението да проведат интересната вечер, при спазване на противоепидемичните мерки.

Кметът Андрей Симов също поздрави учениците и колектива на училището за чудесната, макар и кратка изява. Той благодари на родителите за подкрепата, която оказват на своите деца и пожела на всички здраве и прекрасни коледни и новогодишни празници. Тържественото събитие е подарък за нас, защото доказва, че в село Антон се подготвят знаещи, можещи и талантливи деца, каза г-н Симов. От Община Антон за всеки клас имаше календар с образа на Васил Левски и занимателни игри, с които учениците да разнообразяват своето време в междучасията, когато навън условията не позволяват да се играе. Участниците в церемонията за наградите „По-по-най 2021 година“ получиха и лакомства, а учителите – специален подарък от общината.

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930