МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 

За седма поредна година жителите и гостите на село Антон имаха възможността да се включат в конкурса за производители и ценители на хубавото вино под мотото „С любов към виното и любовта”. Организаторите от читалище „Христо Ботев” пренесоха присъстващите на празника във времето на римляните, гърците и всички техни съвременници, които са почитали вкуса и блаженството на опияняващата напитка. Празникът се състоя на 18 февруари в едно от местните заведения и беше посветен на Трифон ЗарезанДенят на лозарите. Събитието беше уважено и кмета на общината инж. Стоян Гарчев и отец хаджи Недко Бръмбаров.

 

В конкурса можеше да се включат всички винари от село Антон. Произведените вина и участниците бяха представени пред авторитетно жури, състоящо се от истински ценители на напитката, а победителят след това се закичи с приза „Цар на виното 2017”. Този приз заслужено спечели за втора поредна година Валентин Петров. Той взе наградата със своето червено вино, богато на цвят, аромат и вкус. Царят на виното получи грамота, парична награда и сувенирна тематична бутилка и чаша. Второто място в надпреварата беше заето от Радослав Стоянов и Цветан Иванов, които получиха красива сувенирна бутилка. Третото място заслужиха Драган Стоянов и Валентин Петров.

За да участват в конкурса „С любов към виното и любовта”, производителите на червено и бяло вино, розе или пелин, трябваше да предоставят минимум един литър в бутилка, придружена с етикет, на който бяха трите имена на производителя, годината на производство на божествения еликсир и сортът, от който е направено виното.

Организаторите на конкурса пожелаха успех на всички, които включиха в него и занапред. С много добро настроение и изобилие на танци, вечерта премина в радостни наслади за присъстващите.

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930