МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

На втория ден след Великден – 17 април, в община Антон се проведе детски спортен празник. Той бе организиран от общинското ръководство в изпълнение на желанието на дарителя за проявата – Дончо Георгиев. Активно участие в него взе и кметът инж. Стоян Гарчев, който се включи в една от дисциплините – кросът.

Секретарят на общината Цветелина Костова поясни, че г-н Георгиев е дарил спечелената от него награда от 100 лв. от участието си в конкурса за най-красив осмомартенски букет, който той закупил за своята дъщеря. Останалите средства за осигуряване наградите за спортната надпревара в различните дисциплини, добави кметът инж. Гарчев.

Освен кроса – обиколка на читалището и по алеите в парка на общината, бяха предвидени още състезания по дарс, скачане на въже, въртене на обръчи и щафетни игри. И въпреки студеното време в тях се включиха множество малчугани от посещаващи детската градина до ученици в антонското училище.

 

Най-напред стартираха бегачите, като на победителите в отделните възрастови групи – деца, ученици – момичета и момчета от начален и горен курс, инж. Стоян Гарчев връчи топки. При най-големите първи финалната линия премина 13-годишният Мирослав Димитров от седми клас. При момичетата до четвърти клас победителка е Мадлен Петрова, а при момчетата в същата възрастова група – Росен Вълков. При участниците от детската градина и за двамата състезатели, застанали на старт, имаше топки за награда.

Следващата надпревара бе особено интересна и оспорвана, тъй като разделените на няколко отбора деца, трябваше да се справят с различни предизвикателства, под ръководството на главния съдия Станислава Тетевенска и г-жа Костова. В условията на играта влизаше преодоляване на определено разстояние пред читалище „Христо Ботев“ в ръце с чинийка, в която имаше топче за тенис на маса. След това състезателният уред се заменяше с чувал, чрез който всеки един от няколкото отбора, трябваше да измине останалата част от трасето и да се завърне до мястото, откъдето е тръгнал с него. Финалът беше отново бягане с чинийката и топчето в ръце.

Много емоционално и насърчавайки се взаимно, децата успешно се справиха с това, а и с останалите спортни игри. Празникът имаше предимно развлекателен характер и достави удоволствие както на участниците в него, така и на малкото им публика в хладния априлски ден.      

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930