МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 

На 6 май жителите и гостите на село Антон отбелязаха с много настроение Деня на общината. Въпреки преваляващия в началото дъжд, веселието бе в изобилие, а за него се погрижиха организаторите от общинската администрация и настоятелството на читалище „Христо Ботев“.

Тържествата започнаха с празничен Гергьовденски концерт на самодейците от читалището на 5 май. А малко след 10:30 часа в самия празник на Светеца, падащите от небето дъждовни капки престанаха и кметът инж. Стоян Гарчев даде начало на официалната програма. Той поздрави антончани, като честити Деня на общината на всички. И пожела този хубав народен и християнски празник да донесе на жителите й много вяра, оптимизъм и енергия, кураж и увереност, за да вървят напред и за бъдещето на община Антон, каза инж. Гарчев. Той увери хората, че общинското ръководство работи активно за благосъстоянието на с. Антон и в бъдеще то ще става все по-красиво. Кметът на общината отправи пожелания за здраве на антончани, техните гости и най-вече на именниците.

 

Поздравителни адреси до ръководството и жителите на общината бяха получени от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, Асоциацията на българските градове и региони, община Етрополе и др. А за да бъде възможна празничната програма в Деня на община Антон помогнаха спомоществователите „Елаците-Мед“, „Геотрейдинг“, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, „Аурубис България“, „Ди Би Карго България“, „Автомагистрали“ – клон Златица, „СМС – С“ и доц. д-р Стефан Чобанов, „Олопласт Груп“ и Дамян Ненов, „МП – Металпласт“ и Иван Г. Иванов, Елена Лозанова, Соня Гарчева и много други.   

Празничното веселие продължи с танците на самодейците от читалище „Христо Ботев“ с хореограф Събина Илиева, а концерт изнесе Христо Косашки – един от най-младите изпълнители на народни песни. По обяд ставрофорен свещеноиконом отец хаджи Недко Бръмбаров освети Гергьовския курбан, който приготви цял екип от майстори на вкусните гозби в двора на храм „Свети Пророк Илия“. По традиция в Деня на община Антон се разиграва и томбола. Мнозина си закупиха билети от нея, като събраните средства бяха предназначени за подпомагане дейности на колектива на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Голямата награда – агне, спечели Цетанка Додекова.

Тържествата за Деня на община Антон продължиха и на 7 май с провежданото вече четири години надиграване. Повече от 250 фолклористи от самодейни състави и колективи показаха майсторството си в изпълнението на български народни танци. Всички участници получиха по грамота и сувенири от община Антон.       

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930