МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 

Сутринта на 1 юни, в центъра на село Антон, по инициатива на кмета инж. Стоян Гарчев, служители на общинската администрация, педагози и работещи в Детска градина „Българче“ и в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ организираха за най-малките жители на общината и учениците интересни забавни игри и развлечения, по повод Международния ден на детето.

Водещите Станимира Петрова и Тихомир Гърменлиев поздравиха децата с техния празник, а музикалното допълнение към проведените след това игри, бе дело на диджеите Ивелин Пеков и Деян Стоев.

 

Първи в съревнованията кой е най-добър се включиха възпитаниците на детската градина, които трябваше да преодоляват разстояние с топка. Отборната надпревара бе наблюдавана от множество родители и близки на децата, които ги насърчаваха в изявите им на пл. „Съединение“. Хубавото време даде възможност и на няколко майки да участват в празника с наследниците си, които се разполагаха удобно в колички.

Състезанията за най-малките жители на общината продължиха с отборните игри за скачане с голяма топка, попадение в цел и дърпане на въже. Имаше и конкурси за най-атрактивен карнавален костюм и творчески изяви на талантливите деца за рисуване върху картон.

С по-големите – учениците от основното училище, бяха проведени също отборните игри бягане в чували, преодоляване на разстояние и препятствия чрез дриблиране с топка, както и рисунки върху картон, конкурс за карнавален костюм и др. Накрая и за двете възрасти бяха организирани срещи на отбори по популярната от много години сред децата народна топка.

Специално жури отличи най-красивите, интересни и атрактивни карнавални костюми, а за класираните на първо, второ и трето място имаше награди, които връчи кметът инж. Стоян Гарчев.   

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930