МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

В ЧАВДАР Почетоха годишнината от Освобождението на България

 На 3 март, до паметника на загиналите в Община Чавдар, напиращ се на площад „Васил Левски“, се състоя паметно поклонение пред многобройните български и руски войни, дали живота си за свободата на малка България. Присъстваха представители на организаторите от Община Чавдар и читалище „Надежда“, сред които кметът Григор Даулов, председателят на общинския съвет Мария Томева, секретарят на ОбА Павлина Павлова, общински съветници, читалищни дейци, членове на Клуба на пенсионера и Съюза на офицерите и сержантите от запаса в селото, множество граждани.

В ЧАВДАР Наричаха пръстени за късмет

 И в село Чавдар беше пресъздаден народният зимен обичай „Пеене на пръстените“. Той продължи два дни. Голямото и красиво украсено дряново дръвче, беше накичено с пуканки, сушени и пресни плодове, цветни гирлянди, а на върха му се кипреше китката от лук, ябълка, чемшир, босилек и здравец. Тя беше отредена за негодените и неженени ергени от Чавдар. За неговата премяна заслуга имаха децата – самодейци от читалището.

В ЧАВДАР Народни хорà и веселие в полунощ с група „Четири“

 Програмата на „Коледното село на България“ в село Чавдар продължи и през последния ден на отминалата вече 2021 година. От 21:00 ч. на площад „Васил Левски”, заедно с диджей Дани и Поля Иванова, чавдарчани се веселиха с много музика, игри с изненади и награди. Час преди да настъпи Новата 2022 година, за доброто настроение на присъстващите се погрижиха изпълнителите от група „Four“ (Четири), с която жителите и гостите на село Чавдар посрещнаха Нова година. Малко преди полунощ на 31 декември множество хора, заприиждаха на площада. За  седемнадесета година организатори на общото посрещане на Новата година бяха ръководството и служители на Община Чавдар.

 Изтеглиха се печелившите номера от новогодишната томбола. Наградите бяха осигурени от ОбА и съорганизаторите на проявата и връчени от писателя доц. Георги Бърдаров, а най-атрактивната телевизор, който бе спечелен от семейство Симеонови от село Чавдар – от кмета Григор Даулов.

ЗА ПОЩАТА В ЛАПЛАНДИЯ Поставиха кутия за писма до Дядо Коледа

 През миналата седмица работливите елфчета от далечна Лапландия съобщиха чрез свое прессъобщение до редакцията на вестник „Регион“ с молба за предадем за всички деца, че красива пощенска кутия за писма до Дядо Коледа е поставена пред сградата на Община Чавдар. За втора поредна година Добрият старец ще очаква малчуганите да пуснат писмата си до него и да заявяват своето желание за коледен подарък.

БСП с най-голяма подкрепа в Община Чавдар

 Изборите за президент, вицепрезидент и народни представители в 47-то Народно събрание в Община Чавдар на 14 ноември, преминаха в спокойна обстановка. Денят не беше натоварен за членовете на Секционните избирателни комисии, тъй като избирателната активност беше ниска. В годините на прехода до отминалата неделя не е била регистрирана толкова ниска избирателна активност в село Чавдар.

 Двете СИК бяха разположени в сградата на Основното училище „Св. Св. Кирил и Методий“, а вотът беше изцяло на машина, като проблеми с техническите устройства нямаше през целия ден.

 Имащите право да гласуват бяха – 1023, от които в Първа СИК – 577 и във Втора – 446 чавдарчани. На тези, на които това право бе за първи път, членовете на Секционните избирателни комисии подаряваха по един рекламен химикал, предоставени от общинската администрация.

ХРАМЪТ НА СВЕТА ПЕТКА БЪЛГАРСКА Посетен от малко миряни на патронния ѝ ден

 На 14 октомври Българската православна църква отдава почит към Света Параскева Епиватска, по-известна като Света Петка Търновска.

 Параклисът в местността „Бакаджик“, югоизточно от гр. Златица, който носи нейното име, рано сутринта бе отворен от пазителите на ключа на вратата му – началникът и екипа на Подстанцията в съседство, за да могат желаещите миряни да се поклонят на покровителката на българския народ. Дъждовното време, а и въведените в страната ограничителни мерки и изисквания срещу коронавируса попречиха на църковното настоятелство в Златица и миряни да отбележат както в предишни години патронния ден на храма. Въпреки това, не липсваха ревностни християни, които запалиха по свещица в Божия дом в знак на почит и прослава на Света Петка.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930