МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

На 22 декември в залата на читалище „Надежда” в село Чавдар, самодейните състави към местната културна институция представиха своя концерт, посветен на Коледните и Новогодишни празници. В програмата участие взеха Детската фолклорна група „Славейче” и Детската дудучарска група „Лукан Савов”, с художествен ръководител Цветанка Георгиева, Детски танцов състав „Средногорско веселие”, с хореограф Мая Булванска, дамите от Женския народен хор „Китка” и Групата за стари градски песни и шлагери „Спомени”, водени от маестро Кузман Кузманов, както и любителите на народни хора от клуба „Чавдар”, с хореограф Камелия Иванова. С няколко изпълнения се изявиха танцови двойки от Школата за спортни и модерни танци, с хореограф Стойчо Соколов.

 

В спектакъла се включиха и най-малките чавдарчанчета от Детска градина „Щастливо детство”, заслужили аплодисментите на публиката с прекрасните си изпълнения.

На финала на концертната програма самодейните състави отправиха поздрав към семейни двойки, които през 2018 година са отбелязали петдесетгодишен съвместен живот и златна сватба. Приветствие към семействата Мария и Лулчо Пижови, Анка и Иван Нешкови, Йорданка и Николай Микови, Делка и Пачно Илиеви, Лушка и Йордан Добревски, Стаменка и Найден Найденови отправиха кметът Пенчо Геров и председателят на читалището Цветана Кавръкова. Г-н Геров връчи подаръци на юбилярите, както и поздравителни адреси. Коледни подаръци от Цветана Кавръкова получиха художествените ръководители на самодейните състави. Празникът завърши с общо веселие.

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930