МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Фолклорен център „Чавдар” спечели наградата на публиката в категорията „Сграда на годината” на Архитектурна група WhATAssociation. В номинациите за отличията за 2018 г. сградата на единствения по рода си в страната център е бил подкрепен в онлайн гласуването с 358 предпочитания за първото място или общо 22.25 % от всички гласували за деветте интересни сгради, номинирани за отличие в тази категория. Впечатляващо е, че посочената на второ място сграда – реконструкцията на младежкия дом в гр. Варна, е със 124 гласа по-малко – 14.54 %. На трето място публиката е наредила „Вила DO“ - Петрохан, получила 13.49 % от глрасовете.

 

В края на миналата година бяха обявени кандидатурите на участниците в конкурса за архитектурните номинации за 2018 година. Те се организират от WhATA Awards и са годишни награди за успехите и провалите в българската архитектура. Връчват се от 2010 година. Номинациите и наградите на журито се определят от WhATA - платформа за архитектурна критика и публицистика. А предпочетените сгради от публиката се избирата с онлайн гласуване.

Конкурсът за архитектура се състоя в три етапа – обявяване на номинациите и началото на надпреварата – 27 декември. До 31 януари можеше да се гласува онлайн от потребителите на Интернет, а самите победители бяха обявени на 15 февруари.

Конкурсът се проведе в няколко категории – „Архитектурно събитие на годината”, „Архитектурна тенденция на годината”, „Архитектурен конкурс на годината”, „Сграда на годината”, „Градски бъг на годината”, „Нормалност на годината”, „Книга на годината” и „Личност на годината”.

В категорията „Сграда на годината”, освен номинирана сградата на Фолклорен център „Чавдар”, бяха номинирани още: Y House в град Самоков, тенис-комплексът в парка „Заимов” в София, сградата на Младежкия дом в град Варна, модернизацията на приемната сграда към Боянската църква в 112 Детска градина „Детски свят”, IV House в София, Villa DO в Петрохан, офис сградата към шивашката фабрика в град Плевен и бизнес сграда „Графикс” в столицата.

За втори път обект от Община Чавдар попада в номинациите на WhATAssociation, след като през 2015 г. спортно-туристическият парк в местността „Св. Петка” над селото беше номиниран в категорията „Нормалност на годината”.

Повече за Фолклорен център „Чавдар” може да видите на официалния му интернет сайт https://folklorecenter.bg/. Ръководството на Общинската администрация отправя своите благодарности на журито за номинацията и на всички българи, които са дали своя глас за Фолклорен център „Чавдар”.

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930