МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

На 3 март, до паметника на загиналите жители на Община Чавдар, намиращ се на площад „Васил Левски”, се състоя паметно поклонение пред многобройните български и руски войни, дали живота си за свободата на малка България. Своята почит към героите изразиха председателят на общинския съвет Александра Мутафчийска, секретарят на общинската администрация Павлина Павлова, нейни колеги, общински съветници, читалищни дейци, членове на клуба на пенсионера и Съюза на офицерите и сержантите от запаса в селото, учители и ученици от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, възпитаници на Детска градина „Щастливо детство”, жители на селото.

 

На фона на националния химн „Горда Стара планина”, Григор Даулов от общинската администрация издигна българския трибагреник в центъра на село Чавдар. В тържествената програма, посветена на 141-годишнина от Освобождението на България от турско иго, се включиха оперните артисти Татяна Спиридонова и Константин Янков. Съпроводът на акордеон беше дело на Кирил Гаврилов, а водещ и рецитатор беше актьорът Симеон Владов.

Гостите представиха едни от най-хубавите български революционни песни и стихове на титани в литературната ни класика. Изпълненията им накараха чавдарчани да се почувстват горди с предците си, жертвали своя живот и щастието и бъдещето на семействата си, за да се възроди държавата ни.

Цветя в знак на поклонение пред паметта на загиналите руски и български войни, бяха поднесени от ръководствата на Община Чавдар и читалище „Надежда”, Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, както и от признателните граждани.

Въпреки студа, празникът продължи с инициативата „Пробуждане с хоро”, която се реализира за поредна година в село Чавдар. На него се наловиха много от участващите в честването на националния празник на Република България.

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930