МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

На 10 май в програмата на Месеца на книгата в с. Чавдар бе заложено посещение на ученици в читалище „Надежда“. Водени от свои преподаватели, възпитаници на учебното заведение от всички класове бяха посрещнати в сградата на културната институция от Григор Даулов и Мария Комитова от общинската администрация и работещи в читалището.

Таня Илкова от библиотеката разказа на малките гости и читатели за създаването й и учредяването на читалището през далечната 1900 г. Тя сподели за любознателните ученици, че сред повече от 24 000-те тома издания в книгохранилището, има реликви на издания от 1885 г., които са особено ценни и богатство за хората от общината.

 

Тя насочи вниманието на децата към притежаваните от библиотеката книги с приказки и справочни издания, които могат да им бъдат в полза за подготовката за учебните занятия. Г-жа Илкова прикани онези от учениците, които все още не са се записали за читатели на читалището, да направят това. Книгата е любим приятел на човека, каза Татяна Илкова и от нея могат да се научат много нови знания. Четенето на печатното слово е много по-полезно и приятно от това на мобилните телефони и таблети, с които почти всички млади хора боравят, увери тя гостите си.

В книгите има мъдрост, знания, история, откриване на истината за събития и чудеса, които могат да отведат читателите до Луната, звездите, непознати светове, каза още г-жа Илкова. „Библиотеката е неоценимо богатство. Идвайте и четете много, защото книгите ще ви отворят очите и доставят наслада“, заяви тя.

На няколко групи учениците се докоснаха до изданията, които им бяха приготвили да се запознаят работещите в библиотеката. Разгледаха книгохранилището и с интерес се запознаха с някои от най-ценните издания от фонда на книгохранилището.

Григор Даулов поднесе подарък на Татяна Илкова – сувенир във вид на старинна книга. За библиотеката той дари двадесет тома нови книги, които общинското ръководство бе закупило за увеличаване богатството на библиотеката на читалище „Надежда“. Г-н Даулов заяви че към с. Чавдар вече се проявява интерес от фондация, работеща в Ню Йорк, САЩ. И в скоро време ще се случат още нови и интересни инициативи и проекти в общината, насочени към учениците, младежите и възрастните хора от селото.        

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930