МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

На 10 май, по стара традиция, в село Чавдар ръководството на Основно училище Св. Св. Кирил и Методий, учителският колектив и учениците организираха факелно шествие, посветено на светите братя, патрони на учебното заведение, което беше част от майските празници на местната образователна институция в общината. Те са в чест на отбелязването на 145 години основно училище в Чавдар и 168 години просветно дело в селото. Със светещите факли и фенери, всички участници в шествието се събраха на площад „Васил Левски”.  

 

Слово по повод празника на светите първоучители – 11 май, пред събралото се множество – учители, ученици, родители, близки, служители от Общинската администрация, граждани и гости, прочете педагогът Валентина Велина.  

С литературно-музикална програма, възпитаниците на училището отбелязаха Деня на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, а за финал на честването, беше изпълнен химнът „Върви, народе възродени“.

Преди тържеството се състоя спортен празник в училището, който също беше част от календара на местната образователна институция. В него участие взеха и служителите на Общинската администрация. Проведоха се игри по хандбал при по-малките и баскетбол при по-големите ученици. Победителите бяха поздравени, а денят беше много интересен и изпълнен със забавления. За всички участници имаше лакомства, осигурени от общината.

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930