МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

В ранната утрин на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, на площад „Васил Левски” в село Чавдар, учителите и учениците от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” бяха организирали голям празник, посветен на светите първоучители. Гости на педагозите и учениците бяха кметът Пенчо Геров, Павлина Павлова – секретар на Общинската администрация, Анна Канова – председател на Постоянната комисия по образованието и културата в местния законодателен орган, родители, близки, общински съветници, служители на ОбА, бивши учители и просветители в селото.

Приветствено слово по повод празника поднесоха директорите на двете образователни институции в село Чавдар – Мария Дурчева – на ОУ и Величка Велкова – директор на ДГ „Щастливо детство”. Поздравителни адреси до ръководството и учениците на училището и градината бяха изпратени от д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч” и инж. Драгомир Драганов – изпълнителен директор на „Елаците Мед” в село Мирково.

 

Поздравление поднесоха Павлина Павлова и кметът Пенчо Геров, който връчи по красив букет с цветя на двете директорки. На учителите и учениците от училището той подари картина на Уилям Шекспир, дело на местния художник проф. Буян Филчев.

Празничната програма започна с предаване на училищното знаме между учениците от седми и шести клас. С много песни, стихотворения и танци възпитаниците на училището зарадваха публиката на празника. Аплодисменти получиха децата от новосформирания кръжок по литература с художествен ръководител Генка Иванова. В програмата се включиха всички ученици, както и от подготвителната група и детската градина. За стойностната програма, педагозите и учениците бяха поздравени от своите гости, уважили поканата на организаторите. Празникът завърши с ефектна композиция на тема „България”.

 

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930