МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Малко преди полунощ на 31 декември на площад „Васил Левски” в село Чавдар, се бяха събрали множество жители и гости на общината, предпочели студа пред домашния уют. За  шестнадесета поредна година организатори на проявата за общото посрещане на Новата година, бяха ръководствата на Община Чавдар и читалище „Надежда”.

Народни мелодии огласяха целия площад, а празничното настроение беше заразило младо и старо. Очакващи звъна на часовника, предизвестяващ първата минута от настъпването на новата 2020-та година, чавдарчани се поздравяваха и си пожелаваха здраве и късмет през идващите дни. Малко преди полунощ кметът Григор Даулов поздрави празнуващите, като им пожела да се радват на здраве и късмет и да сбъднат всички свои мечти и желания, които не са се осъществили през отминаващата година.

 

Г-н Даулов отвори бутилка с шампанско и вдигна тост за просперитета на общината и нейните жители. До него беше и секретарят на общината  Павлина Павлова, която също приветстваше дошлите на общото веселие.

След химна на Република България „Горда Стара планина”, прозвуча и песента „Многая лета” на Борис Христов. Няколкоминутна разноцветна заря озари небето над Чавдар, подарък за чавдарчани и техните приятели за настъпването Новата 2020-та година от Общинската администрация. 

На площада се извиха български хора, на които се наловиха малки и големи. Първото сред тях беше традиционното „Дунавско” на Дико Илиев. Тази година в първите часове на 2020 година специален гост на чавдарчани беше и певицата Невелина Сараджова, която зарадва празнуващите с хубави хороводни песни от своя репертоар. В студената зимна вечер от ОбА бяха осигурили греяно вино, с което чавдарчани вдигаха наздравици за успех и благополучие на общината и на семействата си.

 

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930