МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 С наближаването на 1 март, Денят на добрата старица баба Марта, в село Чавдар беше поставено начало на благородната кампания „Нека бъдем по-добри“ през 2021 година. Неин инициатор и продължител отново е жителката на общината Стоянка Касабова. Със собствени сили тя изработва и продава мартеници за благотворителна цел. Събраните средства ще дари на дете в неравностойно положение от селото. С кампанията си Стоянка Касабова призовава жителите на Средногорието към повече човещина и толерантност между хората.

 Г-жа Касабова смята, че може да бъде полезна с едно от любимите си занимания, с което уплътнява свободното си време вкъщи. Стоянка влага много старание и време за изпълнение на своята цел. Въображението й помага да изработи различни модели мартенички, като е категорична, че на тях най-много ще се радват децата.

 В продължение на няколко седмици чавдарчанката, подпомагана от цялото си семейство, прави мартенички, подходящи за всеки вкус и възраст. Съдействие за реализацията на идеята й оказват и тази година от Общинската администрация кметът Григор Даулов. А самата тя очаква на нейните малки дечица, както тя нарича своите мартенички, хората да се радват и с удоволствие да се закичват на 1 март с тях.

 Стоянка Касабова се обръща към жителите на общината да се включат в инициативата, като си закупят мартенички, с които да бъде оказана подкрепа на семейство в нужда в село Чавдар. Първоматенските символи вече се продават във Фолклорен център „Чавдар“, Археологически парк „Тополница“ и Спортно-туристическия атракцион в местността „Св. Петка“, както и в хранителния магазин на Гергана Добрева. Оставените в Общинската администрация ще бъдат закупени от служителите на бюджетните звена към местната власт, изразява задоволството си от подкрепата на начинанието Стоянка Касабова.

 Идеята да бъде подпомогнато дете в неравностойно положение тя смята за основателна, защото знае, че неговите родители заслужават тази подкрепа. Те са достойни и отговорни хора, които всеки ден се борят с тежкия проблем на своето дете.

 С покана да посетим Стоянка Касабова и молбата вестник „Регион” и тази година да се включи в предприетото от нея предизвикателство, като популяризира идеята сред хората от общината и Средногорието, се срещаме нея дома й. Стоянка е в творческа обстановка, заобиколена отвсякъде с разнообразни материали за изработката на мартеници. Посреща ни учтиво и започваме разговор за идеята и начина на реализацията на инициативата „Нека бъдем по-добри”. Тя е убедена, че трябва да се прави добро, защото това ни прави по-щастливи, по-отговорни и удовлетворени от постигнатите успехи. Иска й се хората да се обединяват и да се променят, защото в днешните трудни времена това ни е нужно повече от всякога.

 „Нека с това добро да приветстваме Пролетта! Благодаря много на „отряда за бързо реагиране! – казва Стоянка. – Нека бъдем снежната топка, която като се движи напред да направи лавина от добро!“. Авторката на инициативата призовава всички хора да се включат в нея и да си закупят по една мартеничка, за да зарадват много детски сърца и очи. До момента Стоянка е изработила няколко хиляди мартенички, като приема и поръчки за направа на още.

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930