МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Празникът на Община Чавдар беше честван на 8 май, първата събота след Възкресение Христово. Заради епидемичната обстановка в страната, тази година общинската администрация реши да отбележи деня само с приготвянето, освещаването и раздаването на жертвен курбан за здравето на всички жители и многобройни гости на село Чавдар.

 От вкусната гозба чавдарчани си взеха в подготвени от общината купички за еднократна употреба, раздавани на няколко места в селото – в центъра, на пазара при централния площад. до  хранителния магазин на кръстовището на улиците „Георги Димитров“, „Роза“, „Кокиче“ и „Лука Кунин“, на пресечката на улиците „Стара планина“ и „Васил Коларов“ и в парка над Детска градина „Щастливо детство“. Имаше и хора, които очакваха да получат от ароматната гозба направо пред магерницата в местността „Света Петка“. Именно там беше приготвен светеният курбан, чийто майстор-готвач беше Минко Гинчев.

 За приготвянето на курбана бяха жертвани няколко овце, а събитието е част от културния календар на Община Чавдар, финансиран от дарителската социална програма на рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешас Металс Челопеч” ЕАД.

 Посетителите на местността „Св. Петка“ в този празничен за общината ден бяха много, макар метеорологичните условия да не бяха съвсем добри. Гостите на общината вземаха по паничка от светения от отец Недко Бръмбаров курбан и се наслаждаваха на красивата околна природа докато хапват. Децата се радваха на спортните атракции, наблюдавани от родителите си. Множество бяха и посетителите на параклиса „Св. Петка”, където пък имаше кръщавка на дете от град Елин Пелин. Археологическият парк „Тополница” също бе посещаван от гостите на общината в този ден.

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930