МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Градушка колкото орех покоси селата Чавдар и Мирково. Природното бедствие се изви над двете общини на 1 юли вечерта около 18:00 часа и продължи около 25 – 30 минути. В Мирково ледените късове са повалили реколтата в северната част на селото, където стопаните сигнализираха за големи поражения върху селскостопанската им продукция в личните стопанства вкъщи и по полето. Граждани сигнализираха в социалните мрежи, че дворовете им са се наводнили, а главната улица „Александър Самболийски” се е превърнала в корито на развилняла се река.

 В село Чавдар частично ледените топчета, повалиха растенията и на места навредиха на външните фасади на домовете на чавдарчани. На места дори имаше и паднали дървета, както и скъсани жици. Студеният вятър и силният дъжд, примесен с голям процент на ледени късове, изплаши хората, които силно се надяваха да се не повтори отново случилото се от юни 2014 година. Силата, с която падаха ледените топчета се усещаше най-вече върху стъклата на прозорците и по покривите на къщите. За секунди браздите на зеленчуковите растения побеляха от ледените късове, а листата на лозята и широколистните плодни и декоративни дръвчета, бяха на дупки или обрулени на земята. До момента нямаме информация за пострадали хора и животни от извилата се юнска буря.

 

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930