МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 26 и 27 юни в залата на Образцово народно читалище „Заря“ в Хасково се състоя двадесетото юбилейно издание на Националния конкурс – фестивал на старата градска песен и шлагер „С песните на Ари“. Организатор на културната проява, която премина под патронажа на кмета Станислав Дечев, са Община Хасково и местната културна институция. През годините този конкурс – фестивал се превърна в една от емблемите на града, тъй като носи името на именития шлагерен изпълнител, родом от Хасково, Аспарух Лешников.

 Сред множеството самодейци от цялата страна, участие в конкурсната програма на фестивала са имали и членовете на Групата за стари градски и шлагерни песни „Спомени“ при читалище „Надежда“ в село Чавдар, с художествен ръководител маестро Кузман Кузманов. След успешното си представяне, авторитетното жури е оценило тяхното изпълнение с диплом за второ място, грамота и парична награда.

 Фестивалът „С песните на Ари” се състоя с два концерта на всички участници, дошли да покажат своите гласови умения. Проявата е завършила с награждаване и галаконцерт на отличените състави, на който изпълнения са имали и самодейците от село Чавдар.

 През 2021 година във фестивала са участвали 15 групи, 22 индивидуални изпълнители, 3 квартета, 4 дуета и едно трио. Представянето на участниците е било оценявано от жури, в чийто състав са били включени изявени музиканти и певци. Според регламента на конкурса, едно от изискванията е било изпълнителите да включат репертоара си песен на Аспарух Лешников. Фестивалът възражда за нов живот очарованието на старата градска песен. Организаторите на проявата имат желанието чрез музикалния форум да бъдат издирени, популяризирани и съхранени в културната ни съкровищница най-добрите песни от този жанр.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930