МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 7 август, в деня за литературата, част от програмата на културните празници „Арт-уикенди през август“ в село Чавдар, гостува носителят на Наградата за литература на Европейския съюз за 2021 г., писателят Георги Бърдаров. Той представи книгите си „Absolvo te“ и „Аз още броя дните“.

 Писателят се включи в инициативата и завладя вниманието на присъстващите с интересна презентация на романа “Absolvo te“. Чавдарчани следяха с интерес представянето на творбата и споделиха след това, че тази част от деня е била кулминацията на тържествата, посветени на литературата.

 Георги Бърдаров е зам.-декан на Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Клиент Охридски“. но посвещава немалко от своето време да пише за любителите на литературата. След първия му роман очакванията към автора се увеличават и той съвсем заслужено печели наградата на Европейския съюз за литература през 2021 година с романа си „Absolvo te“.

 След финала на презентацията с аплодисменти публиката се отблагодари на автора. Към него бяха отправени и въпроси, на които той отговори. Изводът от произведението е, че интересът използва всякакви средства, за да постига целите си. Едно от тях е религията, която се преиначава и използва според интереса за власт и пари, които са в дъното на всичко. Закупилите книги получиха автограф. С „Absolvo te“ Георги Бърдаров спечели почитатели в село Чавдар, макар историята, описана в него, да е доста трудно да бъде приета, въпреки че се е случила се в Европа през четиридесетте години на миналия век.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930