МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Първото издание на новата инициатива в областта на културата на Община Чавдар бе в събота – 7 август. „Арт-уикенди през август – Чавдар, 2021“ беше открита от кмета Григор Даулов и Светлозар Желев, директор на Националния център на книгата в Националния дворец на културата, директор на клуб „Перото” в град София, бивш главен редактор на издателство „Сиела“ и голям литературен гид.

 „Знаем, че лятото е време за забавление и положителни емоции. Затова решихме да  предложим и малко изкуство в топлите августовски вечери с новата инициатива, която нарекохме „Арт-уикенди през август – Чавдар, 2021“, заяви г-н Даулов. Той покани жителите и гостите на общината да посетят поредицата от събития, защото ще бъдат много интересни за малки и големи.

 През целия месец август уикендите в село Чавдар ще бъдат посветени на различни изкуства, като организаторите са приготвили много предизвикателства за деца и възрастни. Ще има литература, музика, театър, изобразително изкуство, архитектура и кино. Първата събота от поредицата такива, беше посветена на литературата, любимото изкуство на кмета Гиргор Даулов, сподели той пред присъстващите. Кметът допълни, че идеята на инициативата е да се възпитават хората, че българската култура трябва да се подкрепя, да се чете, да се купуват книги, защото една цивилизация се основава на здравите основи от култура и история.  

 Арт-уикендите започнаха с детски празник с Вал Стоева, която е посветила живота си на книгите. Тя е представител и основател на Фондация „Детски книги“. Вал Стоева повече от 15 години се отдава на книгите за деца и най-добрите от тях да достигнат до читателите. На малките жители на общината тя представи Камишибай приказки - древно японско изкуство за разказване на истории за деца от 3 до 103 години. Вал Стоева представи книгата „Да отгледаш читател: наръчник за родители“ от Алисън Дейвид, която показва защо четенето е най-добрата инвестиция в бъдещето на децата от раждането, как да ограничим четенето за училище от четенето за удоволствие и как книгите да са равностойни на екраните.

 Гостенката бе отрупана с въпроси, на които тя отговори с удоволствие. Множество бяха посетителите, които си закупиха книги от щанда, организиран на празника.

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930