МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 7 август, като част от програмата на инициативата „Арт-уикенди през август“ в село Чавдар, бяха представени три книги. В малката община гостува литературният гид Светлозар Желев, директор на Националния център на книгата в НДК и неговият добър приятел Веселин Сасов.

 Светлозар Желев, със съдействието на Веселин Савов, представи книгите си „За бавното живеене и насладата от живота“, „България за напреднали“ и „Храната, начин на употреба, или Гурме за напреднали“, които са подкрепени и от Община Чавдар. Изданията представят истории от писатели, журналисти, актьори, популярни лица, българи, живеещи в чужбина, чужденци, шеф готвачи, оперни изпълнителки, телевизионни водещи и обикновени хора, интересни, лични, ценни и вдъхновяващи. Идеята при написването им е всеки да открие в тях и себе си.

 Авторът сподели какво го е мотивирало при написването на трите книги, за тяхната символика и за целите, които си поставя при срещата си с читателите. Светлозар Желев благодари на ръководството на Община Чавдар за оказаното съдействие, защото е важно да има някой, който да те подкрепя в такова начинание. Той изрази своята признателност за отправената покана да гостува в село Чавдар.

 На събитието Светлозар Желев беше уважен и от един от участниците при написването на една от книгите си – оперната прима Александрина Пендачанска заедно със своя съпруг журналистът Найо Тицин. Те бяха дошли специално за срещата от възрожденска Копривщица. Известната певица сподели своите впечатления от книгите на Светлозар Желев и се представи пред присъстващата публика на площад „Васил Левски“. Всички, които проявиха интерес към книгите и си ги закупиха, получиха автограф.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930