МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

На 21 май – събота, община Чавдар и читалище “Надежда” бяха домакини на Третия Национален фестивал на старата градска и шлагерна песен “От небето идва любовта”. Заявки за участие в него бяха изпратили до организаторите повече от тридесет и пет вокални групи и изпълнители, които представиха пред публиката най-доброто от своя репертоар.

Фестивалът се проведе под патронажа на кмета на община Чавдар Пенчо Геров, а гости на домакините от група “Спомени”, бяха състави и певци от София, Оряхово, Генерал Тошево, Велико Търново, с. Арбанаси, с. Дъбене, гр. Сливница, Пирдоп и др.

 

Изпълненията по фестивалната програма продължиха от сутринта до късния следобед, оценявани от жури, с председател известната водеща Бони Милчева. Много силно представяне пред почитателите на градската и шлагерна песен имаха групите “Спомени” – Чавдар, “Средногорски славеи” – Пирдоп с ръководител маестро Кузман Кузманов, които заслужиха едни от най-престижните отличия – специалните награди на публиката и на журито. С наградата на кмета г-н Геров бе удостоена Групата за стари градски песни “Люлин” при Районната организация на Съюза на слепите в София.

С аплодисменти от зрителите бяха възнаградени изпълненията на всички участници във фестивала, като по време на някои от представяните песни публиката пееше заедно със съставите или певците на сцената. Много приятно впечатление направиха изявите на група “Оренда”, от град Етрополе, в състава на която, освен осемте дами, бе и игуменът на манастира “Света Троица” – Варовитец – отец Емил Якимов, групите “Нежни чувства” от с. Меричлери, “Нежни спомени” – с. Арбанаси, “Под липите” – Копривщица, “Вдъхновение” – София, както и индивидуалните изпълнители Йордан Мавров и Николай Константинов, Тянка Чемширова, доц. Марияна Дамянова и др.

Докато заседаваше журито, за да определи най-добре представилите се на фестивала “От небето идва любовта”, някои от участниците се представиха с още песни и свои изпълнения. На всички от името на организаторите бяха връчени специални грамоти за своето участие в третото издание на националния фестивал на старата градска и шлагерна песен. Почти всички групи и певци изразиха своята готовност и през следващата година да дойдат отново в красивото средногорско село Чавдар, направило им много силно впечатление със своя облик, чистота и гостоприемство.   

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728