МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 3 март, до паметника на загиналите в Община Чавдар, напиращ се на площад „Васил Левски“, се състоя паметно поклонение пред многобройните български и руски войни, дали живота си за свободата на малка България. Присъстваха представители на организаторите от Община Чавдар и читалище „Надежда“, сред които кметът Григор Даулов, председателят на общинския съвет Мария Томева, секретарят на ОбА Павлина Павлова, общински съветници, читалищни дейци, членове на Клуба на пенсионера и Съюза на офицерите и сержантите от запаса в селото, множество граждани.

 На фона на националния химн „Мила Родино“, кметът г-н Даулов издигна българския трибагреник на пилона на знамената в центъра на село Чавдар и поднесе приветствено слово към жителите и гостите на общината. В тържествената литературно-музикална програма, посветена на 144-годишнина от Освобождението на България от турско иго, се включиха самодейците от Женски народен хор „Китка“ и Група за стари градски и шлагерни песни „Спомени“, с художествен ръководител маестро Кузман Кузманов. С народни танци се представиха дамите от Клуб за народни хора „Чавдар“, с хореограф Камелия Иванова. Рецитал, посветен на Освобождението, прочетоха Мария Комитова и Иван Терзиев. Индивидуално изпълнение имаше Мирена Василева.

 Самодейците представиха едни от най-хубавите български революционни песни и стихове на титани в литературната ни класика. Песните и стиховете накараха чавдарчани да се почувстват горди с предците си, жертвали своя живот, за да ни има нас днес и България.

 Цветя в знак на поклонение пред паметта на загиналите руски и български войни бяха поднесени от Община Чавдар, общинския съвет, читалище „Надежда“, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в общината, колектива на Пенсионерски клуб „Златна есен“, и от признателните граждани.

 На финала на официалната програма беше проведена инициативата „Пробуждане с хоро“, която се реализира за поредна година в село Чавдар. На дългото хоро се наловиха млади и стари.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930