МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Членовете на пенсионерското дружество в с. Челопеч на 8 септември бяха домакини на превърналата се в традиция през последните години среща на хората от третата възраст „Златна есен“. В парк „Корминеш“ в едноименната местност да се отморят в хубавото време и да се повеселят сред красивата природа на поканата на челопечани се отзоваха техни приятели от клубовете в гр. Пирдоп, гр. Златица, гр. Копривщица, с. Петрич, с. Буново, с. Долно Камарци и др. За първи път в инициативата „Златна есен“ се включиха и 40 представители на Крумовград.

Благодарение на изпълнителния директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков и на инж. Ирена Цакова – оперативен директор на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“, гостите от Югозападна България пристигнаха в с. Челопеч още на 7 септември. Заедно със своите домакини от с. Челопеч, с които поддържат контакти от 2013 година, те проведоха задушевна вечер на приятелството на хижа „Мургана“. Празничната трапеза за шестата среща между двата клуба бяха приготвили домакините. На следващия ден бяха пак заедно и в парк „Корминеш“.

 

Програмата на „Златна есен 2018“ бе открита от известния поет-хуморист от с. Челопеч Никола Берберов. Той поздрави възрастните хора със закачливо стихотворение, посветено на проявата, пожелавайки на участващите в нея: „Лягайте си вечер рано, ставайте с петлите / нищо, че е скъп животът, стискайте зъбите. / Ако искате и боси ходете през лука, / искам всички догодина пак да бъдем тука…“.

Водеща на срещата бе музикалният педагог и ръководител на вокалните групи в с. Челопеч „Средногорски звън“ Невелина Сараджова, увековечена и в стихотворението на г-н Берберов. Заедно със своите възпитаници тя изпълни харесвани от присъстващите популярни български песни и даде начало на народните хора, на които се наловиха мнозина от участващите във веселието. Невелина Сараджова проведе и закачлива викторина, на която хората от третата възраст бързо даваха верен отговор на въпросите.

Очакван от всички, пред почитателите си от Средногорието и страната, събрали се в парк „Корминеш“ изнесе много популярният сред хората от третата възраст изпълнител Веселин Маринов. Той бе гост на „Златна есен 2018“ по покана на кмета на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков, който също бе на срещата.

„Златна есен 2018“ в парк „Корминеш“ продължи с много настроение и народни хора до късния след обед. А доказателството, че на поканите за такива специални емоционални срещи не се отказва, бяха 92-годишният Павел Вълков и 94-годишната Милка Димитрова от с. Челопеч.   

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728