МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

На 30 ноември площад „Освобождение” на село Челопеч беше пълен с хора от цялото Средногорие, дошли да видят новата премяна, с която общината ще посрещне очакваните празници Рождество Христово и Нова година. Находчиви и изобретателни предприемачи, взеха участие в коледно-новогодишния базар, който беше разположен в център на селото, напомнящ на този във Виена, столицата на Австрия, коментираха запознати, изразявайки своето удовлетворение от работата на местната администрация. Тържеството по запалването на коледните светлини даде началото на поредицата от прояви, посветени на Коледа. В програмата участваха талантливите момичета от група „Средногорски звън”, с ръководител Невелина Сараджова и трио „Булгарина”.

Общината е предоставила безплатно до 31 декември коледно украсени и празнично осветени щандове, от които лъхаше настроение и аромат на борови клонки. Имаше такива, на които се предлагаха вурстчета, наденички, кебапчета. На един от щандовете се предлагаха подаръци и сувенири, на друг – греяно вино, приготвено по специална местна рецепта, на трети привличаха коледни сладкиши и лакомства, плодове и ядки. Със свои произведения на изложението бе и екипът на пекарна „Прованс” в село Чавдар – разнообразие от хлебни изделия и сладки изкушения.

 

На отделни места бяха разположени щандовете на благотворителния базар с подаръци и сувенири, ръчно изработени от колективите на Общинска администрация, Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, Детска градина „Ханс Кристиян Андерсен“, ЧПГЧО „Челопеч”, Народно читалище „Труд и постоянство“ и Клубовете на пенсионерите и хората с увреждания, както и от Анелия Георгиева и Венета Атанасова. Неговата цел по инициатива и патронажа на кмета инж. Алекси Кесяков за набиране на средства за закупуване на кувьоз за Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” в гр. София. Базарът ще продължи до 31декември, а кутии за събиране на дарения ще има в сградата на Община Челопеч и по време на коледния концерт на самодейците на читалище „Труд и постоянство на 21 декември.

Към базара се присъединиха и служители от отдела за връзки с обществеността към рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешас Металс Челопеч”, които предлагаха рекламни материали на фирмата. Удвоеният размер на събраната сума от продажбите ще бъде дарена за каузата на Община Челопеч, заявиха представителите на дружеството, които любезно обслужваха проявилите внимание към техните изделия. Интересът към подаръците и сувенирите, изложени на благотворителния базар, беше голям.

Като част от програмата за запалване на коледните светлини в Община Челопеч беше лазерното шоу, което се прожектираше върху сградата на общежитието на „Дънди Прешас Металс Челопеч”. Интересна викторина имаше за цел да представи малко известни факти за коледните празници и украса, а за всеки познал верния отговор, имаше подарък.

Очаквано беше пристигането на Дядо Коледа и Снежанка, които се явиха пред множеството по атрактивен начин. Дядо Коледа слезе на площада от возило, предоставено от членовете на Мото клуб „Атрокс”. Снежанка пък долетя на мотор. Гостите поздравиха кмета инж. Алекси Кесяков и жителите на общината. А след това имаха възможността да се снимат с най-малките участници в събитието в сградата на Общинската администрация за спомен от чудесната вечер.

Кметът инж. Алекси Кесяков поздрави челопечани и гостите на общината и запали разноцветните светлини на коледната елха. Тържеството по началото на коледните тържества в Община Челопеч завърши с традиционни български хора, наздравици с греяно вино и благопожелания за прекрасна Нова година.

 

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728