МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

На 21-ви ноември – Въведение Богородично и Ден на християнското семейство и православната младеж, Държавната агенция за закрила на детето постави началото на благородна и хуманна инициатива. За първи път бе връчен отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство”, съобщава институцията на своята страница във Фейсбук.

Идеята за връчването на отличието се родила от практиката – отчитането на дейността на лицензираните от ДАЗД доставчици на социални услуги за деца, извършените проверки по изпълнението им, многобройните консултации, споделяне на опит. Все повече хора, специалисти, професионалисти, съдействат в тяхната кауза – повишаване на благосъстоянието на децата в България.

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова е приветствала гостите на официалната церемония по връчването на отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“. Тържественото награждаване се е състояло в „Триъгълна кула“ на древната Сердика. Сред официалните гости били социалният министър Бисер Петков, Зорница Русинова – зам.-министър на труда и социалната политика, Деница Сачева – зам.-министър на образованието и науката, Джейн Муита – представител на ЮНЕСКО за България, Силвия Георгиева – Национално сдружение на общините в Република България, Георги Богданов – изпълнителен директор на Национална мрежа за децата и др.

 

Отличителният знак се връчва за постижения в три категории: „Устойчиво развитие”, „Успешна промяна” и „Значима иновация”. Кандидати за наградата са били общини, юридически лица, неправителствени организации, доставчици на социални услуги за деца от цялата страна. Всички кандидатури са били оценени от седемчленна комисия.

Столична община е получила първа награда в категория „Устойчиво развитие“, подкатегория „Общини“. Втората награда била за Община Велико Търново, а третата за Община Свищов. В подкатегория „Услуги“, първа награда е връчена на Фондация „Сийдър“, втората е била присъдена на Фондация „Нашите деца“ – София, а третата – на Дневен център за деца с увреждания „Добро сърце“ от гр. Перник.

Първата награда в категория „Значима иновация“ социалният министър Бисер Петков е връчил на Фондация „Асист“, втора е била за Сдружение „Аутизъм днес“, а третата – за Фондация „Карин дом“.

В категорията „Успешна промяна“ с първа награда е удостоено Сдружение с нестопанска цел „Еквилибриум“. Втората награда е получила Община Елин Пелин, а трета – Фондация „Надежда за малките“ – София.

С почетния знак на Държавната агенция за закрила на детето са отличени Община Челопеч – за изключителната социална политика в областта на правата на децата, и Фирма „Есетере България“ – гр. Добрич за особени дарителски заслуги.

 

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728