МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

На 1 септември, Община Челопеч за поредна година организира шестата регионална, а вече и национална ежегодна среща „Златна есен ‘2019”, която се състоясред прохладата на парк „Корминеш”. Домакините, със съдействието на Сдружение „Клуб на пенсионера – Челопеч“, предложиха на хора от различни организации да се обединят в един ден, изпълнен с поезия, песни, танци, лично творчество. Посетители в парк „Корминеш“ имаше от целия района на Средногорието, и от по-далеч.

Под багрите на златните есенни лъчи, сред живописната обстановка на природата в село Челопеч, хората от третата възраст имаха възможността да споделят мисли и идеи за традициите, тяхното пренасяне през настоящето към идните поколения и зараждането на иновациите.

 

Специално участие в шестата национална среща „Златна есен” имаше Йорданка Христова – известна и обичана изпълнителка на естрадна музика у нас. Организаторите бяха осигурили богата развлекателна програма и много настроение на участващите в националната среща. Йорданка Христова представи един от най-хубавите си песни, изпълнявани от нея през последните няколко десетилетия, станали емблематични за творчеството й. Кавалери от района и подариха ароматни цветя, а множество бяха младите и възрастни зрители, които искаха да си направят снимки с любимата Йорданка Христова. Изненада за всички почитатели бяха и изпълненията на кубински болера, които спечелиха аплодисментите на публиката.

Официалната програма на Националната среща „Златна есен” в село Челопеч, беше открита от Жанна Центовская от Общинската администрация, която приветства хората от златната възраст, дошли да уважат поканата на организаторите. Директор на Дирекция „Специализирана” в Общинската администрация Сашка Вътева поздрави присъстващите, като поднесе благопожелания и благодарности към участниците от името на кмета на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков.

Празничната програма на националната среща „Златна есен 2019” беше открита от талантливите момичета и момчета от Танцов състав „Българче” към Народно читалище „Труд и постоянство”, с хореографът Станислав Стойков. Те изпълниха Сирнишка копаница, с което напълниха очите и душите на присъстващите на празника.

Организаторите на Националната среща „Златна есен” посрещнаха своите гости с дъхава погача, ароматна шарена сол и бутилка минерална вода. На финала на участието на Йорданка Христова от името на Общинската администрация й беше поднесен поздравителен адрес и цветя. И двете страни – домакини и гости, си пожелаха още такива срещи занапред. Празникът продължи с народни хора и песни, на които се наловиха мнозина от присъстващите на срещата. Българският трибагреник беше горно издиган сред парк „Корминеш”.

 

 

 

 

 

Юни 2021
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930