МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 За трета поредна година в град Копривщица се проведе традиционният вече Ден на копривщенския брабой (картоф) – най-разпространената култура, отглеждана от местните жители. Водещи на тържеството бяха Марияна Цолова и Димитър Кунчев. Финансова помощ на фестивала оказа Община Копривщица, а организатори на празника бяха „Коопинвест“ ООД, „Агро вестник“, който отразява събитието, фирмите „Новоселска гъмза“ – Видин, „Млечни продукти“ – Ведраре, на Радослав Козлеков и Радослав Йовков, Светослав Славов от копривщица и много месни картофопроизводители.  За доброто настроение на многобройните гости на празника се погрижиха омайните изпълнения на духовия оркестър към СУ „Любен Каравелов“, с диригент Валентин Петков, Детски танцов състав „Копривщенски богородички“, с ръководител Димитрина Орашъкова и завладяващите стари местни народни песни на „Копришки бисери“, с художествен ръководител Иванка Личева. Прочети още...
   |   

Фестивалите имат водеща роля в развитието на туристическата индустрия, категорично е журито на петото издание на Балканските награди за туристическа индустрия. Церемонията ще отличи най-добрите в отрасъла на полуострова на 5 декември в хотел „Маринела“,  съобщават организаторите на конкурса от „ВИП Комюникейшън“.    

През последните години Община Челопеч се наложи у нас и в света с организирането на международни фолклорни събития, както и с разнообразен културен календар, който всяка година се надгражда и усъвършенства. Целта на общината и на нейния кмет инж. Алекси Кесяков е да се развие този сектор с организирането на фестивали, турнири, празници, спорни прояви и конкурси.

 

Безспорен факт е, че високото ниво на организация на МФФ „Златен прах“, вече е поставило Челопеч, на водещо място сред провежданите фолклорни събития в България и чужбина. Третото издание на детския фестивал „Моята песен за България“ за деца до 18 г., представи най-добрите изпълнения на песни, посветени на България. В днешните времена на умаловажаване на националните ни ценности и липса на възпитаване на патриотизъм у нашите деца, Община Челопеч налага този фестивал, посветен изяло и само на музикалните творби за България, за да събуди любовта и патриотизма на децата към родината. Фестивалът се провежда в два поредни дни в парк „Корминеш“, като вторият е с конкурсен характер.

Международният фолклорен фестивал „Златен прах“ вече има шест издания. Той е перлата в короната на провежданите от общината фестивали. Всяка година през третата седмица на месец юли в живописния парк „Корминеш“, в четири фестивални дни, си дават среща танцови и певчески състави от много страни. Всяка вечер от фестивала групи от цял свят представят своя фолклор, а в съботно-неделните дни се провеждат конкурси за български народни танци и песни. От началото на фестивала до тази година сцената на парк „Кореминеш“ е била гостоприемен домакин на изпълнители от над 20 държави от 4 континента.

Първото издание на Рок-феста „Вълча пътека“ бе през т. г. и се проведе в два поредни дни – 9 и 10 август, пак на естрадата и в района на парка, като събра над 3000 фенове.  

Партньори на Балканските награди за туристическа индустрия са национални, Балкански и европейски браншови организации.  Категории и критерии за конкурса вижте тук:

 http://vipcompr.com/the-fifth-edition-of-the-balkan-awards-of-tourism-industry-is-december-5-in-sofia/

 

 

 

Октомври 2020
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031