МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 9 май пред паметника на червеноармееца Михаил Иванович Калинин, загинал на 18 септември 1944 г. край село Челопеч, се проведе честване Деня на победата преди 76 години над хитлеристка Германия.

 Представителна група на общинската администрация и жители на селото изразиха уважението и преклонението си пред милионите жертви по време на последната световна война. Младежи припомниха важни факти, с които тя остава в историята, като най-опустошителния и съдбоносен военен конфликт на ХХ в.

 Кметът на общината инж. Алекси Кесяков говори за значението на 9 май – Ден на победата и Ден на Европа, като подчерта, че не бива да се забравя приносът и ролята на Русия във войната. Българският народ, държавници и политици трябва да се отнасят с уважение към страната, дала най-много загинали в боевете, продължили шест години. Не трябва да се отрича и забравя и направеното от другите страни за разгрома на фашизма. А България трябва да има своя самостоятелна национално отговорна политика и позиция като държава, член на Европейския съюз и НАТО, която да защитава и брани интересите на своите граждани, каза той. 

 На паметника на Михаил Калинин бяха поднесени венци от общината и общинския съвет в Челопеч и признателните жители. Женската вокална група „Средногорски звън“, с ръководител Невелина Сараджова, изпълни руски песни.

 На 4 май пред паметниците на загиналите руски войни по време на Втората световна война у нас край с. Челопеч, в местността „Орман баш“ при село Душанци и в с. Антон, кошници с цветя са поставени от представители на посолството на Руската федерация у нас. В неделя – 9 май, цветя в памет на загиналите летци край Душанци на морената – паметник поставиха Златка Кънева и учителката Евгения Николова от името на кметството и Клуб „Русофили“ в общината.      

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930