МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

На 27 юни Българската православна църква отбелязва празника Неделя след Петдесетница, съхранен в народната памет като ден на Всички светии. От отдавнашни времена в региона той е най-почитан в Челопеч, определен в по-ново време и като Ден на селото.

 Поради извънредната обстановка в страната и по света, предизвикана от Ковид-епидемията и за опазване здравето на хората, ръководството на общината за втора поредна година не организира народното веселие, а отбеляза празника с приготвянето на светен курбан.

 От ранни зори в неделя в местността „Корминеш“, в едноименния парк, екип от ОбА, начело с майстора на вкусното ястие Димитър Въжаров, работи усърдно до обяд, за да стане навреме традиционната жертвена гозба. В девет казана се приготвяше от девет овце около 950 литра курбан, каза г-н Въжаров.

 Към 12 часа той беше осветен от свещеник, а около час по-късно, на шест предварително обявени на населението пунктове на различни места из Челопеч, при спазването на въведените в страната противоепидемични мерки и изисквания, започна раздаването му на всички, които пожелаха да спазят традицията и да похапнат у дома от него.   

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930