МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 От 7 до 10 юли на Българското Черноморие се проведе фестивал по спортен бридж „Лозенец 2021“. В него са участвали над 200 състезатели от цяла България, съобщи за в. „Регион“ председателят на Бридж клуб „Челопеч“ Атанас Тимев.

 В единия турнир са спорили за призовите места 76 двойки, което от десет години не се е случвало у нас, поясни той. В надпреварата клубът е завоювал четвърто място, което е много добро представяне. Членовете на клуба Пламен Христов и Йордан Щерев са се наредили сред първите пет най-добри двойки в страната.

 Още по-добър резултат състезателите от Челопеч са постигнали в двата отборни турнира. В блиц-турнира, при участващи 24 тима и в големия отборен турнир, с 26 състава, представителите на региона и в двата са втори.

 Надпреварата в черноморския курорт Лозенец е третото състезание, в което  клубът на Община Челопеч има участници. В началото на годината те са се представили в турнира в Тюленово, където, поради епидемията от Ковид-19, е взела участие само двойката Пламен Христов и Йордан Щерев. Състезателите на клуба още тогава са се представили на високо ниво и са доказали отличните си знания и умения в интелигентната игра, завоювайки  също призово място.

 В края на месец юни е проведен традиционният турнир в курорта Албена, в който челопечани са завоювали второ място. Пламен Щерев и партньорката му Десислава Малакова са участвали и в микс-турнира, в който са победили всички останали участници, спечелвайки първото място и златните медали. На турнира „Алерт“ в гр. Пловдив отборът на Бридж клуб „Челопеч“ е трети в класирането, което също е много добро представяне на силното състезание.

 Атанас Тимев изрази надеждата си, че в следващите си изяви членовете на клуба ще потвърдят успехите си и ще продължат да спорят за първите места с бридж двойки от страната. На спортистите в края на месец юли предстоят квалификации за държавното първенство в този спорт, като те ще се борят да спечелят квота в Зона „Запад“. Надпреварата ще се проведе в град Кюстендил, а финалите ще бъдат в град Пловдив.

 От името на състезателите председателят на клуба по спортен бридж „Челопеч“ Атанас Тимев изрази благодарности към кмета на общината инж. Алекси Кесяков и ОбА за оказваната подкрепа за провеждане на подготовката им и участията в турнирите. Той изрази надеждата си, че през есента ще успеят да привлекат млади членове на клуба от учениците в ЧПГЧО, които постепенно да навлизат в тайните на играта. И да бъдат следващото поколение добри състезатели, практикуващи този сложен, но и развиващ мисленето спорт. В момента в клуба членуват петима спортисти, а в турнирите обикновено участват две двойки, за да може един от състезателите да се възстановява след продължаващите с часове игри в два поредни дни. Двойките са силни, подготвени и сред най-добрите в страната, което се потвърждава и от техните резултати в надпреварите, в които участват.  

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930