МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Поредица от културни прояви посвети Община Челопеч на своя традиционен празник Пресвета Неделя. От 28 май до 3 юни множество челопечани и жители на региона имаха възможност да се насладят на концерта на самодейните състави при читалище „Труд и постоянство“ „Среща на талантите на Челопеч“, на рок-вечерта с Бандата на Пецата (30 май), както и на детския празник „Карибски пирати“ и концерта на Дует „Ритон“ (на 31 май).

За първи път – на 29 май в парк „Корминеш“ се проведе надиграването на танцови състави, което премина под надслова „Да тропнем хорце на зелената морава“, със специалното участие на уникалния и млад народен певец Христо Косашки.

 

Пред публиката своето майсторство показаха клуб „Шарено хоро“ – Пирдоп, с хореограф Евгения Ралчева, Клуб „Мирковско хоро“ и Клуб за народни танци при читалище „Надежда“ в с. Чавдар, водени от Камелия Иванова, Танцова формация „Изгрев“ при читалище „Христо Смирненски“ – Златица, с хореограф Станислав Меченов и домакините – Клуб за народни хора при комплекс „Хармония“ – Челопеч, с ръководител Валентин Иванов. Журито – Диляна Маринова, общински съветник в Челопеч, Валентин Иванов, преподавател по български танци в СУ „Народни будители“ – София, Радка Костова – председател на настоятелството на читалище „Труд и постоянство“ – Челопеч, Събина Делова, хореограф на танцови формации и Христо Косашки, оценяваше изпълненията.

За време от десет минути, всеки състав трябваше да се представи с до два народни танца, по свой избор, а първи започнаха надиграването представителите на гр. Пирдоп. Организаторите бяха подготвили и изненада за фолклористите, като проведоха състезание по разпознаване на мелодии на народни хора и представяне на част от тях на естрадата, с която участниците в надиграването се справиха на завидно ниво.

Първата награда в състезанието получи Клуб „Мирковско хоро“, на второ място журито определи танцьорите от гр. Златица, а на трето се наредиха представителите на с. Чавдар. Отличията връчи кметът на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков.   

  

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728