МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 11 юли, по данни на местните власти, в седемте общини от региона – Антон, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, над 18 720 избиратели имаха право да определят кои да бъдат партиите, коалициите и депутатите в 46-то Народно събрание. От тях пред машините за гласуване и урните се явиха около 40 %, като само в Община Челопеч активността е значително по-висока – 51.53 %.  Навсякъде изборният ден е започнал в 7:00 часа, спокойно и без затруднения, при спазване на реда и противоепидемичните мерки от гласуващите и членовете на СИК. Единствено в с. Душанци, Община Пирдоп, е имало кратко прекъсване работата на машината за гласуване, като проблемът бързо е бил отстранен. Прочети още...
   |   

 

На 26 юни пред паметника на Любен Каравелов, патрон на гимназията в Копривщица, директорът на учебното заведение връчи грамоти за участие в ученическите състезания „Многознайко“ и дипломите на завършващите 12 клас абитуриенти. Към зрелостниците бяха отправени пожелания за успех в кандидат-студентските изпити и при реализацията им в професионалната дейност. На останалите ученици – ползотворна и приятна ваканция.

 В събота, на 27 юни, пред сградата на СУ „Любен Каравелов“ бяха посрещнати абитуриентите, чиито бал се състоя същата вечер. След като бяха направени традиционните три обиколки  по двете ленти за движение на булевард „Хаджи Ненчо Д. Палавеев, разположени по левия и десен бряг на река Тополница, абитуриентите бяха посрещнати с аплодисменти от насъбралото се множество пред главния вход на учебното заведение.

 Във фоайето на копривщенската гимназия младежите бяха приветствани от директора Пенка Кривиралчева, която им пожела успешен старт в живота и да не забравят своето училище и учители. С отброяване от едно до дванадесет, сияещи, усмихнати и позитивни, изпълнени с много настроение и положителни пориви, младите хора направиха множество снимки за спомен пред главния вход на учебната сграда.

 Пенка Кривиралчева, както повелява старата традиция, плисна менче с вода за „На добър час!“ на зрелостниците. Пред паметника на патрона на училището, Любен Каравелов, бяха направени още снимки. Фотосесията продължи и на историческия площад „20. Април“, пред Мавзолея на Априлци. Малко по-късно младите хора се отправиха към ресторанта, носещ името на историческата дата, за да изживеят незабравимите мигове на абитуриентския си бал.

 

 

 

Август 2021
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031