МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 11 юли, по данни на местните власти, в седемте общини от региона – Антон, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, над 18 720 избиратели имаха право да определят кои да бъдат партиите, коалициите и депутатите в 46-то Народно събрание. От тях пред машините за гласуване и урните се явиха около 40 %, като само в Община Челопеч активността е значително по-висока – 51.53 %.  Навсякъде изборният ден е започнал в 7:00 часа, спокойно и без затруднения, при спазване на реда и противоепидемичните мерки от гласуващите и членовете на СИК. Единствено в с. Душанци, Община Пирдоп, е имало кратко прекъсване работата на машината за гласуване, като проблемът бързо е бил отстранен. Прочети още...
   |   

 

Ръководството на Сдружение „Здравец - Общинска организация на инвалидите – Копривщица“ на 26 юни направи отчет пред членовете си за отминалата 2019 година. Планирано бе отчетното събрание да се проведе на 10 март тази година, но поради обявеното извънредно  положение, а и защото членовете са с различни заболявания, то беше отложено за по- подходящо време. Форумът беше уважен от председателя на ОбС Любомир Цеков.

 Преди 8 години бе положена основата на неправителствената организация на хората с увреждания. Тогава дружеството е към Съюза на инвалидите в България. По-късно се провежда учредително събрание и се полага началото на сега съществуващото сдружение. Двигател за различните прояви е председателяг Георги Каменаров, който неуморно работи за развитието и утвърждаване на сдружението в обществения живот на възрожденския град.

  Председател на отчетното събрание стана Тодорка Стайкова, а протоколчик Анна Банчева.  Управителният съвет е провел 3 заседания, на които са обсъдени организираните прояви  и осигуряване на средства за поддържане живота на дружеството. Управителният съвет и членовете засвидетелстваха съпричастност към подкрепата на „Аурубис България“ и изпълнителния директор Тим Курт. Не можем да отминем и съдействието на нашата съгражданка Драга Сапунджиева. Дарение получихме и от „Елаците-Мед“ – Мирково с изпълнителен директор инж. Драгомир Драганов за 3 декември – Международния ден на хората с увреждания, за Коледа и Нова година“, подчерта Георги Каменаров.

 Планирана екскурзия до с. Старосел, Хисаря, Житница, Карлово и Сопот се е осъществи с подкрепата на кметовете на общините Челопеч и Копривщица инж. Алекси Кесяков и Бойка Дюлгярова. Изказана беше сърдечната благодарност на членовете на сдружението за съдействието, оказвано на хората с увреждания от местната власт.

 Отчет на финансовото състояние на организацията направи Дочка Кривиралчева, председател на Контролната комисия. Поздравление към членовете на събранието поднесе председателят на общинския съвет Любомир Цеков, който им пожела вяра, оптимизъм и здраве.

На снимката Георги Каменаров поднася отчетния доклад и гостът Любомир Цеков

 

 

 

Август 2021
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031