МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Партньорствата с компании като „Дънди Прешъс Металс“ осигуряват подкрепа с човешко лице   На 19 януари 2021 г. представители на фондация „За нашите деца“ посетиха „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Дружеството подкрепи екипа на фондацията с дарение на лек автомобил „Тойота Корола“ и употребявана компютърна техника. Дарението ще подпомогне осъществяването на дейността на фондацията и ще осигури възможност за посрещане на предизвикателствата на работата от дистанция.  Фондация „За нашите деца” предоставя професионални социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи семейни отношения. Вече 28 години фондацията е еталон за качествена социална работа в помощ на деца и семейства. Прочети още...
   |   

 

Българската музикална асоциация /БМА/ публикува в социалните мрежи организиране на първа лятна академия на духовите състави. Началото ще е в гр. Копривщица от 26 до 30 август, гласи приятната за възрожденския град новина.

Лятната академия се подготвя по инициатива на кмета на общината Бойка Дюлгярова и проф. Атанас Карафезлиев – преподавател по тромбон  в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Националното музикално училище „Любомир Пипков“. Ще припомня, че  възпитаници от гр. Копривщица на проф. Карафезлиев изнесоха стилни  концерти с класическа музика преди няколко години години. Сега доброто сътрудничество се насочва към лятната академия, чиято цел е да бъде предизвикан интересът на младите музиканти към духовите инструменти, както и да се повиши квалификацията им.

 Бъдещите професионални музиканти от Средно училище „Любен Каравелов“, което е наследник на |Първото мъжко класно училище в България, основано от Найден Геров в родния му град, ще имат привилегията да се включат в обучителните модули на академията.  Официалното откриване за инструмента тромбон и духови ансамбли ще бъде от 18.00 ч на 26 август, а церемонията по връчване на сертификатите ще се извърши на 29 август от 18.00 ч., и ще завърши с концерт на участниците и закриване на Академията.

 Таксата за участие в Лятната академия е 200.00 лв., в която е включен обяд и вечеря за четирите дни. БМА информира, че е постигнато споразумение със собствениците на къщите за гости в близост до мястото на обучение за преференциална сума за нощувка  на музикантите, която е отделно от таксата за участие. Тези, които искат да се включат без придобиване на сертификат и без участие в заключителния концерт, в избрани по тяхно желание два дни от работата на академията, таксата е 100.00 лв. Заплатилите таксата за участие до 31 юли, ползват 10 % отстъпка. Крайният срок за записване е 19 август.

 

 

 

Март 2021
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031