МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 През нощта във вторник – 10 ноември, пожар е избухнал на сметището за строителни отпадъци край гр. Пирдоп, заяви кметът Ангел Геров по време на редовната месечна средства с представители на регионалните медии. Сигналът за пожара е подаден от граждани на дежурните в ОбА, а към 20:45 часа вечерта е бил уведомен от тях, уточни той. Веднага на мястото са пристигнали дежурната смяна огнеборци от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, кметът Геров и са започнали гасене, тъй като е имало опасност от разрастване на пламъците към терени с дървесна растителност. Огънят е локализиран, за да не се разразява към полето и акациевата горичка на запад от сметището. Прочети още...
   |   

 Празничното утро за откриване на новата учебна година в гр. Копривщица започна с химна на Република България в изпълнение на духовия оркестър на СУ „Любен Каралелов”. Гости на тържеството бяха кметът Бойка Дюлгярова, председателят на ОбС Любомир Цеков, председателят на настоятелството на читалище „Хаджи Ненчо Палавеев”, директорът на Дирекция на музеите, отец Богомил Читалов.

 Под звуците на тържествен марш бе посрещнато училищното знаме, носено от дванадесетокластничката Биляна Зайкова. Нешка Кунчева, приветства дошлите на тържественото утро. Директорът Пенка Кривиралчева поздрави първолаците с „Добре дошли!” в  семейството копривщенското училище. На учениците, педагозите и родители пожела успешно овладяване на знанията, здраве и спокойствие. Тя подчерта, че в тази обстановка, причинена от коронавируса, трябва да се спазват предписанията на Районната здравна инспекция.

 Кметът на общината Бойка Дюлгярова каза в приветствието си към колектива на учебното заведение и присъстващите родители, че този ден е различен от всички други празници, защото, независимо дали си още в училище или отдавна си затворил вратата му зад себе си, трепетът, смисълът и важността на 15 септември винаги остават в сърцето. Тя пожела на всички спокойствие и увереност. Поздравителен адрес от местното читалище към учениците и педагозите поднесе артистичният секретар на културната институция Димитър Кунчев. Обявени бяха получените поздравителни адреси от Милена Атанасова, председател на комисията по образование в Народното събрание, инж. Драгомир Драганов – изпълнителен директор на „Елаците-Мед” АД, Росица Иванова – началник на РУО – София регион и издателствата „Просвета” и „Анубис”.

 Отец Богомил отслужи тържествен молебен и благослови учители и ученици. Интересна и вълнуваща бе литературно-музикалната програма на учениците от 3 клас на педагожката Мария Паралеева. След тържественото утро учениците се отправиха към класните си стаи за провеждане на първия час.

 

 

 

Декември 2020
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031