МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 През нощта във вторник – 10 ноември, пожар е избухнал на сметището за строителни отпадъци край гр. Пирдоп, заяви кметът Ангел Геров по време на редовната месечна средства с представители на регионалните медии. Сигналът за пожара е подаден от граждани на дежурните в ОбА, а към 20:45 часа вечерта е бил уведомен от тях, уточни той. Веднага на мястото са пристигнали дежурната смяна огнеборци от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, кметът Геров и са започнали гасене, тъй като е имало опасност от разрастване на пламъците към терени с дървесна растителност. Огънят е локализиран, за да не се разразява към полето и акациевата горичка на запад от сметището. Прочети още...
   |   

 Вълнуващ и трогателен бе първият учебен час за най-малките ученици на СУ „Любен Каравелов“ във възрожденския град - първокласниците. За първи път родителите не бяха допуснати в класната стая, а станаха свидетели на тържеството отвън.

 Христинка Ватахова, която посреща за първи път свои ученици, сподели, че заедно започват пътя си към науката и знанието с вяра и увереност. Другият педагог, който ще се занимава с малките ученици е Антония Брайкова. Елена Чумпова, която изпраща своя последен випуск като педагог, каза на първолаците, че от  тук започва тяхното приключение, което ще продължи цели 12 години. А сградата, в която влизат, е символ на знание и мъдрост, където ще научат защо листата на дърветата са зелени, за безкрайния Космос, за много животински видове, как се е появил човекът на земята. С „На добър час!“ тя им пожела да не се притесняват, когато вървят към нещо непознато с любопитство и настойчивост.

 Приветствия и подаръци за първолаците поднесоха Бойка Дюлгярова – кмет на Община Копривщица,  Кунка Неделева – директор на Дирекция на музеите, Стоян Павлов – председател на читалищното настоятелство,  Мария Тороманова и Любомир Цеков от Общинския съвет на БСП, Кети Кирова, собственик на книжарница „Ирисите“.

 Директорът на СУ „Любен Каравелов“ Пенка Кривиралчева пожела на малчуганите да са здрави и успешни, а те колективно отговориха, че им харесва тяхната класна стая. Първият учебен час на малките ученици премина под формата на игра „Търсачи“, в  която на ябълково дърво и неговите плодове бяха поставени буквите на нашата азбука. Забавлявайки се, децата показаха първата буква на собственото си име, с което доказаха, че вече познават буквите. Часът завърши с вкусна пита и мед за малките първолаци и снимки за спомен.

 

 

 

Декември 2020
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031