МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

През миналата седмица Копривщица на два пъти остана без питейна вода. Остарялата водопроводна мрежа на възрожденския град, която е с етернитови тръби, много често аварира.

 Няколко пробива на износените от десетилетна експлоатация тръби, се случиха и през отминалия месец юни. В един от случаите работниците от предприятието „Водопровод и канализация“ на Копривщица трябваше да отстраняват пет аварии за един ден. Предимно по главната улица „Любен Каравелов“ са най-честите повреди, последната от които беше на 9 юни.

Понякога пробойните не се откриват лесно. След извършените ремонти работниците се заемат и с възстановяване на калдъръма по главната улица, но само на няколко метра от тях се появява нова дупка. А постоянно наличната във водопроводната мрежа чиста питейна вода в град като Копривщица, е предпоставка за развитието на туризма, един от основните отрасли в историческия резерват.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930