МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 В първите дни на месец май приключиха ремонтните дейности на гара Копривщица. Днес тя посреща и изпраща пътници с новата си визия. Подновена бе настилката пред самата сграда на гарата и бяха реконструирани три от пероните.

 Преди време Дирекция на музеите във възрожденския град постави в чакалнята портрети на известни копривщенци – на Георги Тиханек, дал първият изстрел, възвестил началото на славната Априлска епопея през 1876 година, апостола Георги Бенковски, писателя и революционер Любен Каравелов, Найден Попстоянов - секретар на събранието в Оборище и хилядник на копривщенските въстаници, хаджи Ненчо Палавеев - копривщенският Благодетел, Найден Геров, Димчо Дебелянов, Йоаким Груев и Петко Каравелов.  

 През месец юни т. г., отново по инициатива на Дирекция на музеите, на челната фасада на сградата бе поставен портретът на Тодор Каблешков – един от първите началник-гара в родната история на железопътния транспорт.

 От 29 май е обновено и разписанието на влаковете от и за гара Копривщица. За пристигащите от София и Варна в 00:22 и 04:44 часа няма автобусен превоз от града до гарата. За тръгващият от Копривщица към столицата влак в 05:45 също няма автобусна връзка от града. За  информация на пътуващите със следобедния влак от София, пристигащ на гарата на възрожденския град в 16:09 ч., както и за обратния в 16:10 ч. влак за София, който се движи само в неделя, също няма обществен превоз от града и от гарата. Такъв няма и за последният влак от столицата, който пристига на гара Копривщица в 21:06 ч.

 

 

 

Септември 2022
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930