МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 След едногодишно прекъсване проектът „Мегдански хора“ на читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев“ – гр. Копривщица, беше възстановен. От  3 юли на площад „20 Април“ женска певческа група „Копришки бисери“, с ръководител Иванка Личева, и юношеска танцова формация „Копривщенчета“, с хореограф Димитрина Орашъкова, поставиха началото на фолклорните веселия, които ще се провеждат всяка събота до 31 август.

 На 10 юли гости и граждани на Копривщица се насладиха на прекрасните изпълнения на духовия оркестър към СУ „Любен Каравелов“ с ръководител Валентин Петков. В събота юношеска танцова формация „Копривщенчета“ поднесе на многобройната публика танци от различни етнографски области на страната. И двата младежки състава получиха за награда аплодисментите на зрителите, за мнозина от които приятните преживявания продължиха с включването им в народните хора, извили се на историческия площад.

 Мегданските хора се организират от местното читалище с финансовата подкрепа на Община Копривщица.  След мегданското хоро, от 19 часа, отново инициатива на настоятелството и служителите в културната институция, бе прожектиран българският игрален български филм „Голата истина за група „Жигули“. В лентата се разказва за рок група, която се разпада, когато е на върха на славата си. Телефонно обаждане на лидера на групата променя нещата и тя отново се събира, за да тръгне по пътя към успеха.

 Филм, който поднася освен житейски съдби и комични ситуации от емблематичните артисти Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев – Геро, Лилия Маравиля, Ирини Жамбонас, Августин Попов, Параскева Джукелова и др. Препълненият със зрители салон даде основание на организаторите да попитат своите съграждани дали филмът им е харесал и искат ли и занапред да гледат български и чуждестранни филми. Отговорите са много положителни, а благодарностите на почитателите на седмото изкуство са за невероятното изживяване и припомняне на времето, когато гледането на филми в салона на читалището беше ежедневие за копривщенци.

 

 

 

Септември 2022
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930