МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Жители и много гости на Община Челопеч отбелязаха с вълнуващ и зареждащ с родолюбие и патриотизъм спектакъл националния ни празник, посветен на Съединението на България през 1885 г. На 6 септември на площад „Освобождение“ се състоя дългоочакваното представяне на албума на вокална група „Средногорски звън“ с ръководител Невелина Сараджова – „Моята песен за България“ и десетгодишнината от създаването на състава.  Водещ бе Искрен Красимиров, основател на проекта „Незабравимата България“. А сред специалните гости на събитието бяха композиторите Борислав Мирчев, Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, авторите на текстове на песните на трупата Татяна Йотова, Ваня Монева, преподавателят доц. Етиен Леви, Юлиян Петров от училищния синдикат на КТ „Подкрепа“, представители на Спортен клуб по художествена гимнастика „Левски – Триадица“ и други приятели на Челопеч и чаровните изпълнителки – Аня, Кристиана, Александра, Аделина и Станимира. Прочети още...
   |   

 В края на месец април Община Копривщица започна изграждането на велопътека в парка до СУ „Любен Каравелов“ в града. Тя е в кръгла форма със вълнообразна повърхност. След като беше посаден здравец за укрепване на каменната стена откъм река Тополница, новата придобивка за любителите на велосипедния спорт се превърна в любимо място за децата от възрожденския град.

 Оттук, вече като една от формите за разнообразие на гостуващите млади почитатели на колоезденето, се практикува и разходка в планината в околностите на Копривщица. Един от маршрутите е от възрожденския град до съседния – Стрелча, а дължината му е 23 км. След като се покара по калдъръмените улици на Копривщица, преминава се през велопътеката и маршрутът продължава към южната част на града в посока към съседната община. При излизането на асфалтирания четвъртокласен път се продължава покрай букова гора, откъдето се открива прекрасна панорама към Тракия и Родопите.

 Организаторите на този вид изживявания и пътешествия предоставят на желаещите да им се насладят велосипед и каска и ръкавици. Ще припомня, че вестник „Регион“ публикува точно преди една година интервю със собственика на къща за гости в Копривщица Ясен Желязков, който живее във възрожденския град от 5 години, е управител на  Сдружение „Изтрещ Тийм“. Именно то се занимава с планинско колоездене, каяк в неговата туристическа форма и сноукайт.

 

 

 

Септември 2021
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930