МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 В края на месец април Община Копривщица започна изграждането на велопътека в парка до СУ „Любен Каравелов“ в града. Тя е в кръгла форма със вълнообразна повърхност. След като беше посаден здравец за укрепване на каменната стена откъм река Тополница, новата придобивка за любителите на велосипедния спорт се превърна в любимо място за децата от възрожденския град.

 Оттук, вече като една от формите за разнообразие на гостуващите млади почитатели на колоезденето, се практикува и разходка в планината в околностите на Копривщица. Един от маршрутите е от възрожденския град до съседния – Стрелча, а дължината му е 23 км. След като се покара по калдъръмените улици на Копривщица, преминава се през велопътеката и маршрутът продължава към южната част на града в посока към съседната община. При излизането на асфалтирания четвъртокласен път се продължава покрай букова гора, откъдето се открива прекрасна панорама към Тракия и Родопите.

 Организаторите на този вид изживявания и пътешествия предоставят на желаещите да им се насладят велосипед и каска и ръкавици. Ще припомня, че вестник „Регион“ публикува точно преди една година интервю със собственика на къща за гости в Копривщица Ясен Желязков, който живее във възрожденския град от 5 години, е управител на  Сдружение „Изтрещ Тийм“. Именно то се занимава с планинско колоездене, каяк в неговата туристическа форма и сноукайт.

 

 

 

Септември 2022
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930