МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Всяка година на християнския празник Илинден – 20 юли, малка група копривщенци правят поход до далечния връх, носещ името на светеца. На старото оброчище се палят свещи за здраве.

 И сега Елена Чумпова, придружавана от свои съграждани се изкачи до района, където е святото място. Там групата бе посрещната от поставения на 18 май на върха на скалата нов кръст и икона с пророка. Божият знак е изработен от каменоделци по идея и със средства на Елена Чумпова. Тя си е дала обет до месец октомври подобен кръст на бъде издигнат и на връх Свети Димитър. Той се намира над Копривщица в непосредствена близост до известната местност „Войводенец“, на поляните на която през пет години звучат непреходните изпълнения на самодейци от цялата страна на националните събори на народното творчество.

 

 

 

Септември 2022
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930