МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Областният информационен център от 8 юни до 22 юли 2021 г. проведе кампания в общините на територията на Софийска област, която стартира в гр. Елин Пелин и завърши на 22 юли в село Антон.  На 20 юли в сутрешните часове, в конферентната зала на общинския Жив музей в гр. Копривщица, се проведе среща със служители от общинската администрация, Дирекция на музеите и читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев“. Горан Беремлийски, експерт „Логистика и информация“ и Мадлен Георгиева –  експерт „Информационно обслужване“, запознаха присъстващите с дейността на ОИЦ, както и с актуални и предстоящи възможности за финансиране на проекти с европейски средства. Два дни по-късно същото информационно събитие се състоя и в ритуалната зала на Община Антон, на което присъстваха общински служители и работещи в местното читалище.

 Интересът по време на двете срещи бе насочен към отворените процедури за кандидатстване на културни институции по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. От участващите в разговорите бе проявен интерес за подновяване на цялото вътрешно пространство на музеи, галерии, читалища, в които могат да се аранжират нови експозиции, да се осигурят необходимите климатични условия и отопления, възможност за обучение и наемане на кадри за съответната културна институция, за маркетиране на дейността, организиране на нови изложби и др.

 Друга добра възможност за кандидатстване за финансиране на културните институции е за организиране на събития. Експертите отправиха препоръки към служителите от двете общини, да се възползват от двете програми, които са със 100 процентово безвъзмездно финансиране. Участващи в информационните събития поставиха пред експертите въпроси за програмния период 2021 – 2027 година и за новите програми на Кохезионната политика на Европейския съюз.

 По време на изнесената приемна в следобедните часове на площад „20-ти Април“ във възрожденския град, жители на Копривщица проявиха  интерес към мерките с европейско финансиране за енергийна ефективност на еднофамилни и многофамилни жилищни сгради, от които могат да се възползват през следващите години. Какъв ще бъде редът за финансиране ще стане известно на по-късен етап, тъй като програмите все още не са одобрени от Европейската комисия, разясни Мадлен Георгиева. След като те бъдат одобрени и стартират, гражданите ще могат да се обърнат към Областния информационен център за разясняване на условията за кандидатстване. Мадлен Георгиева сподели за в. „Регион“, че след 15 септември ще се проведе още една информационна кампания в общините от Софийска област.

 

 

 

Септември 2022
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930