МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Високите цени на тока, които касаят всички населени места в страната ни, накараха няколко от тях да преминат на режим при осветление на улиците. В Копривщица граждани сигнализираха за неосветени улици, но надяваме се не заради въведен режим, а поради изгорели лампи. Наред с тези ежедневни неволи, още една се прибави – липсата на вода. Вече четвърти ден копривщенци са без вода. Нито могат да се измият, нито да изперат. В петък, 28 януари, по високите места на града водният дебит рязко намаля, а в събота се събудиха и без вода в чешмите.

На по-ниските места в града, където при намаляване на дебита от водохващанията водата една тече, сега липсваше такава в почивните дни. Работещите във „Водопровод и канализация“- Копривщица предполагат, че някъде по водопровода може би има замръзване, което се стори нелогично на местните хора.  Обходен е районът от града до водохващане „Шириней“ и е установено в един район водопроводната тръба да е покрита само 7-8 см. Предполага се че при подравняване на минаващият над тръбата път се е стигнало до намалелия слой пръст. В същото време водата от това водохващане от преливниците е в изобилие. От първия ден на седмицата на това предимство – да имат вода, се радват живеещите в по-ниските райони на града. Преди около 20-ина дни възрожденският град отново остана без вода по същите причини. Поне това бяха изнесените доводи. Поради честите аварии повечето копривщенски домакинства имат резервни варианти, но и запасите вече свършиха, а работещите във „ВиК“ не дават надежда на копривщенци, че скоро водата ще потече в чешмите на домовете им.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930