МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

Във фоайето на копривщенското средно училище, пред портрета на патрона на Любен Каравелов, се състоя церемонията по награждаване на ученици, участвали в конкурса, обявен от двете компании – „Геотехмин” – София  „Елаците-Мед” – с. Мирково. Конкурсът бе на тема „Съкровища от миналото – животът и трудът на хората от моя роден град”.

Награждаването на най-добрите автори на рисунки, интервюта и есета направи инж. Стойно Стойнов – директор „Обогатителен комплекс“ на „Елаците-Мед”, подпомаган от Диана Марини от „Геотехмин“ и Марияна Иванова от компанията в с. Мирково.

Диана Марини каза, че творенията на учениците са оценявани от жури в състав Васил Горанов – художник, Любов Шишкова, редактор към издателство „Просвета” и Красимира Янева – дългогодишен журналист и ПиАр специалист.

 

В категория рисунка за учениците от 1 до 4 клас бяха отличени Нелина Орашъкова – за работата си „Копривщица, 20-ти Априлии 1876”, София Тороманова - за „Фермата” и Луко Стефанов - за„Трудът на хората”. В категорията „Интервю“ бе отличена с втора награда Зоя Иванова за представения от нея „Народни традиции и обичаи от миналото на Копривщица”.

Във възрастовата група от 5 до 7 клас в категория „Статии“ наградени бяха Радка Боева - „Животът и трудът на хората от Копривщица”, Христина Петкова - ”Животът и битът на хората отмоя роден край” и Данаил Иванов - „Напяване на пръстените - копривщенски фолклорен обичай”.

Като партньор в конкурса копривщенската гимназия бе наградена с лаптоп. Наградите бяха връчени от г-н Стойнов. Всички присъстващи на ритуала и наградените ученици си направиха снимки за спомен.

 

 

 

Март 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031