МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

Децата на Копривщица отпразнуваха заедно международния си ден в двора на старото възрожденско училище „Св. Св. Кирил и Методий“, организиран от служителите на читалище „ Хаджи Ненчо Палавеев“ с финансовата подкрепа на община Копривщица. Празникът бе уважен от кмета Генчо Герданов, Георги Доросиев – председател на постоянната комисия по култура към Общински съвет и Трайко Младенов - кмет на община Костинброд.

Тържеството беше открито от Гергана Иванова, завеждащ библиотеката в културната институция.  Тя каза, че най-любимият и красив празник е този на детето - празник на бъдещето, всеобщата радост и грейналите усмивки по детските лица. Генчо Герданов честити празника на копривщенските деца и на всички, които са запазили детското в себе си. Той отбеляза, че приоритет на общинската политика е здравето на копривщенци и доброто бъдеще на децата на възрожденския град. Гостът от Костинброд изказа своето възхищение от видените красоти и преклонение пред възрожденския град, която подтиква  гости си към пристрастяване към българската история.

 

Учениците от театралната група към копривщенската гимназия, с художествен ръководител Мария Мухова, поднесоха прекрасната постановка „Спящата красавица“, а изпълненията и вещината на актьорското превъплъщение бяха възнаградени от публиката. Децата от четвърта група на ДГ „Евлампия Векилова“, които в началото на новата учебна година ще бъдат първолаци, под ръководството на своите учители Светла Нешева-Косева и Пенка Иванова, поднесоха рецитал. Секретарят на местното читалище Мария Димова връчи наградите на децата, които са участвали в конкурса за рисунка, посветен на международния ден на детето.

Много бяха и претендентите за Мис и Мистър „Първи юни“. Всички участници в конкурса бяха оценявани от жури, а избрани за носители на приза бяха Николета Йовкова и Филип Величков.

 

 

 

Март 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031