МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

Завършиха ремонтните дейности по водопровода с водохващане  от връх „Свети Илия“ за Копривщица. Фирмата – изпълнител на проекта е направила количествените стойности на наличната вода от водохващането до резервоара, който се намира над махала „Бяло камъне“ на града.  Ремонтните дейности на 2250 м. от трасето са извършени от фирмата, а от резервоара до включването във водопроводната мрежа на града на 250 м. – от предприятие „В и К“ – Пирдоп, информира кметът на общината Генчо Герданов.

В момента водата от това водохващане не е включена във водопроводната мрежа на града , тъй като след падналите дъждове водохващането от местността „Шириней“ задоволява напълно нуждите от питейна вода на копривщенци и гостите на града. Живеещите в тази част на общината са изявили желание за направата на чешма. Само дни преди това кметът на възрожденския град е получил резултатите от направеното изследване за качеството на водата. Специалистите са изказали мнението си, че показателите са много добри.

 

От връх „Св. Илия“ през връх „Света Петка“ ремонтните дейности, извършени от фирмата, са на обща стойност около 48 хил. лв. В тази сума влиза и ремонтирането на резервоара, който бе в окаяно състояние. Кметът на Копривщица се надява средствата да бъдат възстановени в бюджета на общината от Агенцията по бедствия и аварии към Министерския съвет.

Предстои поставяне на видеонаблюдение на резервоарът и изграждане на ограда за охрана на района около него. Следващите стъпки на общинското ръководство за преодоляване на бедственото положение е да започнат ремонтните дейности по водопровода от местността „Въртопа“. На 7 октомври е преминало делото във Висшия административен съд, който е постановил решение в полза на общината, след подадената жалба от един от кандидатите в обществената поръчка за избор на изпълнител.

Кметът на община Копривщица Генчо Герданов информира и общинските съветници на редовното им заседание, което се проведе на 26 октомври – Димитровден, като показа част от ремонтирания водопровод и изгнилата от времето желязна тръба, за да илюстрира какво представляват новоположените тръби по ремонтирания водопровод, който преди години е прекаран със спомоществователството на хаджи Ненчо Дончев Палавеев.  Кметът на Копривщица каза, че за сега ремонтните работи по другите резервоари се отлагат във времето.

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930