МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Награди ученици от СУ „Любен Каравелов“ от конкурс

 

Седмица преди Деня на християнското семейство, Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в гр. Копривщица, обяви конкурс, който премина под мотото „Моето семейство е моята крепост“. В него се включиха учениците от 1 до 12 клас на СУ „Любен Каравелов“ от възрожденския град, чийто творения бяха табла и рисунки.

На 22 ноември се състоя церемонията по награждаване на най-добрите произведения. Инж. Тони Малинов – заместник-кмет и председател на комисията, Павлина Азманова – секретар и полицейски инспектор Кръстьо Тороманов и Георги Доросиев - членове, заедно с педагога по изобразително изкуство Нели Станчева отличиха първите 4 колективни творби на учениците. На връчването на наградите присъстваха  директорът и заместник-директорът на учебното заведение Бойка Дюлгярова и Теодора Цоловска и педагози.

 

Председателят на Комисията Тони Малинов награди отличените творби. Той каза, че всички са вложили много усърдие и старание при изработването им. Благодари на всички ученици, вложили душа и сърце в своите произведения. Първо място бе присъдено на 7 клас, който получи баскетболна топка, а директорът на учебното заведение прибави и друга стимулираща награда.  Валерия Кунчева и Симона Белакова от наградения клас споделиха, че при обсъждането на темата се е родила идеята да бъдат сложени мисли за семейството между две кули. „Да имаш място, където да отидеш – това е домът. Да имаш някой, който да обичаш – това е семейството. Да имаш и двете – това е благословия“ и „Човек не избира семейството си. То е негов Божи дар, както и той за близките си“,  са част от посланията на 7 клас.

На 1 клас, които бяха изрязали детските си ръце, чиято символика показва че, те са като едно семейство, се наредиха на второ място. Трето място зае  таблото „Родословно дърво“ на 4 клас. Федербал бе връчен на шести клас като поощрителна награда.

Директорът Бойка Дюлгярова благодари на всички и пожела следващото участие в такива конкурси да е по-масово. Отличените творби ще бъдат изложени в централното фоайе на училището.

 

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930