МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

На 6 декември – Никулден, църквата „Свети Николай“ в Копривщица отбеляза патронния си празник. Сред  присъстващите на тържествената литургия бяха и малчугани от  Детска градина „Евлампия Векилова“. Като част от църковния ритуал вярващите, които спазват коледните пости, получиха причастие.

Празничната литургия бе отслужена от отец Румен Стоименов – председател на църковното настоятелство, отец Богомил – предстоятел на на Старата църква – „Свето Успение Богородично“ и Румен Пандърски, състудент на отец Румен. Раздаден бе и нафора за здраве на миряните.

Отец Румен Стоименов прочетете житието на Свети Никола, чийто добродетели би трябвало да са пример за вярващите. След водосвета тези, които пожелаха, бяха миросани и получиха благословията на отец Богомил. Осветен бе никулденския корбан от жито и риба, който членове на църковното настоятелство го раздадоха на миряните.

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930